StoryEditorOCM
RegionalSURADNJA ŽUPANIJA

​Preventivne aktivnosti u Nacionalnom parku Paklenica za sigurniju turističku sezonu

Piše PU Zadarska
22. srpnja 2022. - 14:04

u Nacionalnom parku Paklenica u Starigradu, u četvrtak su se provodile preventivne aktivnosti policije u suradnji sa lokalnom zajednicom. Naime, policijski službenici Policijske uprave zadarske i Policijske uprave splitsko-dalmatinske kao i strani policijski službenici koji  borave na području zadarske i splitsko-dalmatinske županije, u sklopu projekta međunarodne policijske suradnje "Sigurna turistička destinacija" provodili su aktivnosti iz lokalnog preventivnog projekta "Sigurnost u turizmu Zadarske županije“.

Posjetitelje Nacionalnog parka Paklenica - Starigrad policijski službenici za prevenciju i strani policijski službenici  iz Republike Mađarske, Poljske,  Austrije,  Njemačke,  Francuske te Kine i Koreje upoznali su sa savjetima o samozaštitnom ponašanju. Prilikom susreta su posjetiteljima podijelili brošure na jezicima država iz kojih dolaze, a aktivnostima se priključio i policijski službenik iz Slovačke.

image

preventivna akcija u suradnji s dvije PU

Pu Zd/Slobodna Dalmacija

Nositelj projekta  "Sigurnost u turizmu Zadarske županije" je Vijeće za prevenciju kriminaliteta na području Zadarske županije, a partneri Policijska uprava zadarska, Zadarska županija i Turistička zajednica Zadarske županije, Sveučilište u Zadru, općine i gradovi i drugi subjekti u lokalnoj zajednici.

Ovom prilikom aktivnosti su podržali zamjenik načelnika Policijske uprave zadarske, načelnik Policijske postaje Benkovac-Obrovac, načelnik Općine Starigrad, a aktivno se uključila ravnateljica Nacionalnog parka Paklenica sa svojim suradnicima i direktorica Turističke zajednice Starigrad Paklenica, a korišten je mobilni preventivni centar policije.

Aktivnosti su bile usmjerene na podizanje razine samozaštitnog ponašanja građana i turista te njihove informiranosti kako bi smanjili mogućnost  da postanu žrtvom kaznenog djela.

image

preventivna akcija u suradnji s dvije PU

Pu Zd/Slobodna Dalmacija

Turisti su upozoreni na rizična ponašanja. Također, su upoznati da se na  brošurama osim savjeta nalaze i važni telefonski brojevi putem kojih  se može zatražiti pomoć, ukoliko se kazneno djelo ipak dogodi.

Segment sigurnosti u turizmu jedan je od najznačajnijih elemenata koji svaku turističku destinaciju čini konkurentnijom i poželjnijom potencijalnom turistu čemu svakako  doprinose i zajedničke aktivnosti policije i drugih subjekata u lokalnoj zajednici.

04. svibanj 2024 07:10