StoryEditorOCM
RegionalOVE GODINE 61 NESREĆA

Policija o stravičnim detaljima tragedije na Viru: "Zatekli smo razbacane dječje stvari, sjedalica... Majka je sve spasila svojim tijelom"

Piše Zadarski.hr
18. kolovoza 2024. - 20:22
Vir, 180824. Mjesto jucerasnje prometne nesrece u kojoj je zivot izgubila jedna osoba, a cetvero zadobilo teze tjelesne ozlijede.Luka Gerlanc/Cropix

Sve je zgrozila stravična prometna nesreća na otoku Viru. Na najgori mogući način prekinula je ljetovanje mladih roditelja iz Križevaca. Na obitelj s troje djece naletio je pijani vozač. Majku je usmrtio, otac i djeca teško su ozlijeđeni.

"Liječnici u Općoj bolnici Zadar rekli su kako su zadovoljni stanjem oca i djevojčice, međutim nad dječakom se i dalje provode mjere intenzivnog liječenja. Na sreću samo s lakšim ozljedama prošla je 11-mjesečna beba", izvijestila je Bruna Papić reporterka Dnevnika Nove TV koja je razgovarala i s Draženom Malčićem, načelnikom postaje prometne policije Zadar.

Upitala ga je i je li policija utvrdila kojom brzinom se kretao automobil kojim je upravljao pijani vozač.

"Brzinu nismo utvrdili, no do prometne nesreće je došlo zbog neprilagođene brzine i utjecaja alkohola koji je kod vozača iznosio 1,75 promila. Riječ je o velikoj koncentraciji alkohola u krvi i prema mojim dosadašnjim iskustvima vozač nije bio svjestan postupka, ali o svemu će nam dati točno mišljenje Centar za kriminalistička vještačenja nakon analize krvi i mokraće", kaže Malčić.

19. rujan 2024 08:22