StoryEditorOCM
RegionalPREBIO GA DO SMRTI

Otac mladog boksača o kobnim udarcima ‘Stine juniora‘: ‘Kad se podigla boca proradio mu je ego...‘

Piše VIJESTI SD
26. ožujka 2024. - 18:06
Ivica Perković ”Stina” (u kružnici) o svom sinu Andriji (lijevo): ”Dogodila se strašna nesreća. Moj sin se nikad nije potukao na cesti...”

Šibenska policija uspjela je, usprkos zavjetu šutnje među građanima, otkriti i uhititi mlađu osobu koju se sumnjiči da je bila glavni akter teškog premlaćivanja 54-godišnjeg nekadašnjeg šibenskog pomorca Ante T. prije dva dana, u subotu oko 21 sat ispred caffe bara "Delta" u blizini Sportskog centra "Ljubica" u Crnici.

Nesretni je muškarac, neslužbeno doznajemo, tijekom ponedjeljka umro u šibenskoj bolnici od posljedica zadobivenih ozljeda, a policija je nakon provedenog kriminalističkog istraživanja kazneno prijavila trojicu mladića - Antu L. (25), Antonia G. (26) i najstarijeg među njima, 27-godišnjeg Andriju P. zvanog "Stina junior", donedavno profesionalnog boksača u poluteškoj kategoriji.

- Dogodila se strašna nesreća. Moj sin se nikad nije potukao na cesti. Bio je na treningu, završio je u kafiću pored dvorane i čekao da pomogne prijateljima koji su pomagali oko dečka invalida da uđe u automobil. Nemam riječi jer je sve završilo tragedijom, ubijeni se predstavio kao opasan tip, nešto ih je zadirkivao i sve je u prvom naletu koškanja prošlo u redu jer su ih ljudi rastavili. No, kad se podigla boca u njegovom smjeru, ponos, ego, pretpostavljam nije mu dao da se smiri i udario ga je. Zasigurno ne s namjerom da budu ovakve posljedice. Žao mi je - rekao je za 24sata Ivica Perković ‘Stina‘ (49), slavni šibenski boksač.

Trojica mladića kazneno su prijavljena za ubojstvo muškarca s kojim su, po onome što se vidi na snimkama nadzornih kamera te što su iskazali svjedoci, prije izbijanja sukoba normalno sjedili za stolom i pili. U jednom trenutku dolazi do naguravanja, sva četvorica izlaze van lokala te 54-godišnjak tada dobiva nekoliko udaraca u glavu, pada na pod, a onda ga još cipelare. Nedugo zatim, uspijeva se pridići, ući natrag u kafić da bi za njim ušli ostali te ga boksač udara još nekoliko puta u glavu. Žrtva pada na pod i više ne ustaje.

Što je nagnalo trojicu mladića da batinama ubiju duplo starijeg čovjeka koji je, po onome što je objavljeno u lokalnim medijima, bio "vedrog duha i nesklon problematičnom ponašanju", trebala bi utvrditi predstojeća istraga isto kao i da li su i u kojoj mjeri osumnjičenici za ubojstvo bili pod utjecajem alkohola i narkotika.

25. travanj 2024 03:06