StoryEditorOCM
RegionalDAN POBJEDE

Na Viru i u Poličniku položili vijence za sve poginule u Domovinskom ratu i pale hrvatske branitelje

Piše K.Š.
4. kolovoza 2022. - 20:13

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja delegacija Općine Vir, virskog Općinskog vijeća i komunalnih tvrtki položila je vijenac i zapalila svijeće za sve poginule u Domovinskom ratu i pale hrvatske branitelje. Kod Središnjeg križa mjesnog virskog groblja upaljene svijeće i vijenac jutros su položili načelnik Općine Vir Marino Radović, predsjednik Općinskog vijeća Općine Vir Antonio Vučetić i direktor općinskog poduzeća Vir zaštita Darko Bašić, i to u pratnji općinske vijećnice Ivane Radović, pročelnice Upravnog odjela Ureda načelnika Kristine Perić, pročelnika Upravnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo i komunalno gospodarstvo Ante Orlića, pročelnice Upravnog odjela za lokalne poreze Sanje Čuline, direktora Čistog otoka Željana Kalca, direktora Vir održavanja Marka Klanca i ravnateljice Dječjeg vrtića Smješko Julijane Begonje.

Viranima se na mjesnom virskom groblju u obilježavanju Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja pridružio gradonačelnik Grada Bjelovara i predsjednik HSLS-a Dario Hrebak, koji je u sklopu posjete Zadarskoj županiji prvi put boravio na otoku Viru. Ranije je Hrebak s Vučetićem i Klancem, kao vijećnicima Županijske skupštine Zadarske županije, sudjelovao u polaganju vijenaca kod Središnjeg križa na Gradskom groblju u Zadru.

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja slavi se u cijeloj Hrvatskoj 5. kolovoza kao spomen na pobjedu u Domovinskom ratu, kada je Hrvatska vojska oslobodila okupirani grad Knin u vojno-redarstvenoj operaciji Oluja. Ovom je operacijom izvojevana pobjeda u Domovinskom ratu, a tim je povodom delegacija Općine Vir, virskog Općinskog vijeća i komunalnih tvrtki odala počast Viraninu Borisu Krnčeviću koji je kao hrvatski branitelj svoj život utkao u slobodu hrvatskog naroda.

image
Zadarski.hr

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja u četvrtak je kod križa ispred crkve svetog Nikole u Poličniku odana počast poginulim braniteljima. Cvijeće i svijeće kao simbol zahvalnosti ostavili su načelnik Općine Poličnik Davor Lončar, predsjednik Općinskog vijeća Dario Buljat i dio vijećnika te predstavnici UHDDR Općine Poličnik.

Osim u Poličniku, vijenci u čast poginulim hrvatskim braniteljima položeni su i na spomenike u svim naseljima općine.

02. lipanj 2024 07:36