StoryEditorOCM
RegionalPROJEKT ‘TRI MORA‘

Na ‘Ribarskim fešticama‘ TZ Općine Starigrad održala niz gastro događanja za lokalno stanovništvo i turiste na kojima su pripremana jela od ribe

Piše Zadarski.hr
15. rujna 2023. - 13:42

Tijekom ovogodišnje turističke sezone Turistička zajednica općine Starigrad provela je projekt Ribarske feštice sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo.

Projekt je prijavljen na natječaj FLAG-a Tri mora u sklopu Mjere 2.2. Potpora vrednovanju, zaštiti i promociji kulturne-maritimne baštine te tradicije ribarstva i akvakulture. U sklopu projekta održan je niz gastro događanja za lokalno stanovništvo i turiste na kojima su pripremana jela od ribljih proizvoda uz prigodan glazbeni program, nabavljena je oprema u obliku sklopivih banketnih stolova, drvenih stolova i klupa i sklopivog paviljona te su osigurane komunalne usluge pripreme, održavanja i čišćenja lokacije na kojoj su se događanja održavala.

image

Općina Starigrad

Zt Opcina Starigrad/Slobodna Dalmacija

Rasporedom događanja u razdoblju od kraja lipnja do početka rujna obuhvaćen je veliki broj posjetitelja koji su boravili na području Rivijere Paklenica ovog ljeta te je uspostavljena suradnja gospodarskog i javnog sektora. Partner u projektu je Općina Starigrad.

- Kroz organizaciju ovakvih manifestacija pozitivno se utječe na povećanje svijesti o značaju lokalnog ribarstva i akvakulture, potiče se na veću konzumaciju ribljih proizvoda te se doprinosi vrednovanju, zaštiti i promociji kulturne-maritimne baštine te tradicije ribarstva i akvakulture. Turizam kao glavna gospodarska grana na području Općine Starigrad platforma je za jačanje pozicije sektora ribarstva i akvakulture FLAG područja Tri mora kroz koji se aktivira i lokalno stanovništvo dok se istovremeno obogaćuje turistička ponuda destinacije - poručuju iz TZ Starigrad.

29. travanj 2024 10:08