StoryEditorOCM
RegionalPRIPREMITE KABANICE

Kvari li vam vrijeme planove za vikend? Šibat će jako jugo, pa olujna bura, evo kad se očekuju pljuskovi i grmljavina, donosimo detaljnu prognozu

Piše PSD
9. travnja 2022. - 09:35

Nova ciklona donijela nam je i promjenu vremena. Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) je za zapadnu obalu Istre, Kvarner i Kvarnerić, Velebitski kanal i Sjevernu Dalmaciju izdao crveno upozorenje zbog udara vjetra, a za srednju Dalmaciju izdano je narančasto upozorenje. 

Prema prognozi DHMZ-a danas nas čeka promjenjivo oblačno vrijeme s kišom-

- Najprije na Jadranu i uz njega mjestimice s malo kiše, a od sredine dana sa sjeverozapada jače naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Uz zahladnjenje u gorju će biti i susnježice i snijega, ponegdje i snježnog pokrivača. Razmjerno vjetrovito uz umjeren i jak jugozapadni vjetar koji će poslijepodne naglo i prolazno okrenuti na sjeverni i sjeveroistočni s olujnim udarima.

image
Paun Paunović/Cropix


Na Jadranu umjereno do jako jugo i jugozapadni vjetar, a u drugom dijelu dana bura u jačanju, najprije na sjevernom Jadranu. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 15 i 20 °C, a poslijepodne osjetan pad temperature - piše DHMZ.

U nedjelju u prvom dijelu dana očekuje se postupno smanjenje naoblake, još u Dalmaciji mjestimice s kišom i pljuskovima s grmljavinom, a u gorju je moguć slab snijeg.

- Potom barem djelomice sunčano, no uz jači razvoj oblaka u unutrašnjosti lokalno pljuskovi. Puhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na Jadranu jaka i olujna bura koja će najprije na sjevernom dijelu postupno slabiti i ponegdje okrenuti na sjeverozapadnjak. Najniža temperatura zraka između 0 i 5, na Jadranu od 5 do 9, a najviša uglavnom između 10 i 15 °C - prognozira DHMZ.

image

Split

DHMZ/Screenshot
image

Sinj

DHMZ/Screenshot
image

Imotski

DHMZ/Screenshot
image

Makarska

DHMZ/Screenshot
image

Šibenik

DHMZ/Screenshot
image

Zadar

DHMZ/Screenshot
24. travanj 2024 00:31