StoryEditorOCM
RegionalCARBONARA, TIRAMISU...

Kuhačom po svijetu: ‘La vita e bella‘, zaključili su učenici iz Lišana koji su u svojoj školi pripremali talijanska jela

Piše L.B.
9. lipnja 2022. - 09:24

Nakon 'putovanja' po Aziji te nakon pripremanja kulinarskih recepata iz Amerike, treća radionica "Kuhačom po svijetu" u OŠ Lišane Ostrovičke okrenula se bliže: učenici su 'posjetili' Italiju. 

- Italija je zemlja velikih različitosti. Od sniježnih Alpa na sjeveru do vrućeg Mediterana na dnu smjenjuju se različiti načini života, gospodarskih prilika, kulture, pa tako i kuhinje. Ipak, neka su jela postala nacionalni simbol. Svi znamo odakle dolaze pizza i pašta, a danas smo naučili i odakle potječe fina svima draga slastica tiramisu - poručili su organizatori radionice.

- I ovaj puta rukave je zavrnula, pregaču oko sebe vezala, kuhaču u ruke uzela i na mirisno putovanje nas povela pedagoginja Nikolina Kraljević. Ali bez pomoći učenika sedmog razreda i njihove razrednice, učiteljice talijanskog jezika Marije Bobić, to ne bi bilo moguće - istaknuli su.

Iz kuhinje su se širili mirisi Carbonare, jela napravljenog od špageta sa jajima, tvrdog sira i pancete, te deserta Tiramisu, kremastog slatkog užitka napravljenog od kave, mascarpone sira, jaja, šećera, kakaa i piškota. Sve su to napravili vrijedni učenici iz OŠ Ivana Gorana Kovačića u Lišanima Ostrovičkim.

02. svibanj 2024 19:50