StoryEditorOCM
RegionalTVRĐAVA SV. MIHOVILA

Konačno koncerti! Nastupit će više od 20 bendova, a svirat će se na trima festivalskim pozornicama: ‘Let‘ s Rock‘ iskrcava brdo sjajnih bendova

Piše Marija Lončar/SD
12. svibnja 2021. - 14:47

Let's Rock, jedini festival na otvorenom nastao prošle godine u pandemiji nakon proljetnog zatvaranja, svoje će drugo izdanje na šibenskoj Tvrđavi sv. Mihovila dočekati ponovo u sjeni korone, ali u proširenom, dvodnevnom izdanju.

Organizator je Tvrđava kulture Šibenik, a Let's Rock će se održati 21. i 22. lipnja. Nastupit će više od 20 bendova, a svirat će se, baš kako je bilo i lani, na trima festivalskim pozornicama: na najvećoj, ljetnoj pozornici, ispod tribina te ispred tvrđave.

Na površini od oko 2500 metara četvornih bit će dovoljno prostora i "prozračnosti", a broj posjetitelja, prema sadašnjim epidemiološkim mjerama je 500, istaknula je ravnateljica Tvrđave kulture Gorana Barišić Bačelić.

- Kao i lani, a nadamo se da će sada biti ipak labavije i da će nove mjere biti poznate do početka lipnja za ovakva i slična događanja. Mi smo i lani, iako to tada nije bila obveza, svima mjerili temperaturu na ulazu, označili potreban razmak i u gledalištu. Sve ćemo to i raditi i ovaj put.

Veliki broj prebolio i cijepio se

Nisu to nikakve naše posebne mjere, nego ćemo napraviti i osigurati sve što bude propisano važećim epidemiološkim mjerama. Generalno gledajući, vjerujem da će situacija biti povoljnija jer je za razliku od lani jer je velik broj ljudi ili prebolio Covid-19 ili se cijepio – rekla je Barišić Bačelić, napominjući kako u ovom trenutku ne može govoriti ni o kakvim COVID-putovnicama, testovima ili sličnim mjerama kroz koje bi morali proći posjetitelji.

Sve će se raditi u skladu s preporukama nacionalnog, odnosno lokalnog stožera i epidemiologa koje budu tada važile.

Boris Štok, Kensington Lima, Kozmodrum, Mary May, M.O.R.T., Nemanja, Peki Pele, ROLO, Sfumato, Sun U, The Siids samo su neki od izvođača koji će se 21. lipnja, prvog dana ljeta i na Svjetski dan glazbe, te 22. lipnja popeti na pozornice sv. Mihovila.

Sljedećih dana očekuju se imena i ostalih glazbenika, a prodaja prvih povlaštenih paketa ulaznica počela je već u srijedu. Regularna prodaja pak počinje u petak, 14. svibnja.

26. travanj 2024 08:46