StoryEditorOCM
RegionalZNAČAJNA CIFRA

Doznajemo: Ukrajinka nakon prodaje hotela prijavila nestanak torbe s novcem! Barem 10 kamera čuva velebnu kuću u Brelima

Piše Piše Dijana Turić
12. siječnja 2024. - 21:20

Ukrajinka Tetjana Glinjana koja je u četvrtak prodala sva tri hotela u Splitu, odnosno prodala je svoje firme koje su upravljale udjelima u hotelu “Mirari”, “Ora” i “Luxe” te je vlasništvo prebacila na Dijana Jahjefendića, splitskog poduzetnika javnosti najpoznatijeg po kratkom braku s glumicom Anom Gruicom, na dan prodaje je makarskoj policiji prijavila nestanak torbe, računala i novca.

image

Novinarka Slobodne Dalmacije pokušavala je doći u kontakt s kontroverznom Tetjanom, ali odgovora nije bilo 

Ivo Ravlić/Cropix

Komunalni kamion

Naime, Tetjana u Brelima ima kuću na Stomarici, a na predjelu Šćit gradi hotel, i baš je tog dana kada se vršila prodaja firmi slučajno i neoprezno ispred svoje kuće koja se nalazi na osami ostavila torbu koja je nestala u tren oka, a pregledom kamera je utvrđeno da je ispred kuće, u vožnji viđen samo kamion komunalne tvrtke koji nema veze s nestalim stvarima. Kako su nam kazali iz PU splitsko-dalmatinske, Ukrajinka je prijavila utaju.

- Policijskoj postaji Makarska 10. siječnja zaprimljena je prijava gubitka torbe koja je ostavljena bez nadzora na području Brela, a u kojoj se nalazilo računalo, novac i druge stvari, te je zaprimljena prijava za kazneno djelo utaja. U tijeku je kriminalističko istraživanje – kazali su nam iz PU splitsko-dalmatinske iz koje nismo dobili traženi odgovor na pitanje kolika je vrijednost ukradenih – nestalih stvari.

Prema Kaznenom zakonu, utaja je ako netko protupravno prisvoji tuđu pokretnu stvar ili imovinsko pravo koji su mu povjereni ili protupravno prisvoji tuđu pokretnu stvar ili imovinsko pravo koje je našao ili do kojih je slučajno došao, a za to je predviđena kazna zatvora do pet godina.

Neslužbeno, u nestaloj torbi bio je laptop, USB, pet mobitela, osobni dokumenti, bankovne kartice i torba sa 16.000 eura, a ukupna šteta je 27.000 eura.

image

Kuća Ukrajinke čuvana je kamerama

Ivo Ravlić/Cropix

Za krađu novca i računala kontroverzne Ukrajinke koju se smatra jednom od najvećih dobavljačica prehrambenih proizvoda za ukrajinsku vojsku po narudžbi Ministarstva obrane, doznali smo obilaskom Brela, točnije njezine velebne kuće s prizemljem i dva kata te šest apartmana na predjelu Stomarica, tik uz plažu.

Je li Tetjena za vrijeme našeg dolaska boravila u kući od 545 kvadrata od kojih samo dvorište broji više od 300 kvadrata i koju je od Breljanina koji živi u Njemačkoj, kupila 2016. godine, to nam je ostalo nepoznato, međutim kuća nije bila prazna jer su svi prozori u potkrovlju bili otvoreni, a ispred kuće ‘’pokrivene’’ s najmanje 10 kamera, bila je parkirana bijela Toyota ukrajinskih registarskih oznaka.

image

Kuća u Brelima ima zavidan broj kvadrata

Ivo Ravlić/Cropix

Zimska pustoš

Na vrata Tetjanine kuće zvonili smo šest puta koliko smo pronašli zvona, ali nitko nam se nije javljao na portafon niti su nam otvorili vrata pa pretpostavljamo da su na kamerama vidjeli našu novinarsku ekipu.

Potom smo prošetali do plaže koja se nalazi ispod kuće i do koje vode kamene stepenice pa smo zamijetili da dvorište velike Tetjanine kuće i nije ništa posebno uređeno jer se u njemu nalaze stabla maslina, zelenilo i dvije ljuljačke. Na šetnici plaže nismo zatekli baš nikoga kao ni pored kuće poduzetne Ukrajinke, a zvonili smo na vrata svih okolnih vila za iznajmljivanje u kojima zimi očigledno nitko ne stanuje.

image

Kuća Ukrajinke čuvana je kamerama

Ivo Ravlić/Cropix

Iznad Tetjanine kuće susreli smo tek jednog Breljanina, dok smo drugog i trećeg pronašli u kućama jer smo kucali na sva moguća vrata. Kako su nam kazali Breljani, Tetjanu viđaju zimi češće, a ljeti nikako što zbog gužve što zbog velikog broja turista.

Kako nam je kazao Tetjanin susjed s kojim smo razgovarali putem parlafona, ukrajinska obitelj Glinjana su dragi susjedi, mada nam je ta izjava zvučala ironično pa nije jasno jesu li zbilja dobri ili neljubazni, a Breljanin nam na to nije odgovorio jer je samo poklopio slušalicu parlafona, poželjevši nam ugodan dan i prethodno kazavši da je naše pitanje jesu li ikada popili kavu s Ukrajinkom - privatna stvar.

Više sreće smo imali s mlađahnim mještaninom koji nam je kazao da zimi skoro svakog dana viđa crvenokosu Tetjanu, plavokosu ženu koja bude s njome u društvu i koja vodi psa na povodcu, brojne radnike i vozača.

- Viđam je zimi u zadnje vrijeme skoro svakog dana u automobilu i ne može se faliti jer je poznata po kosi crvene boje. Ispred kuće svakog dana budu parkirana vozila i samo odlaze i dolaze. Čini mi se da ni s kim ne komuniciraju pa čak ni sa prvim susjedima i mislim da i ne žele ulaziti u razgovore s mještanima – kazao nam je Breljanin.

Potom smo susreli još jednog ljubaznog mještanina koji nam i kazao da je frka s Ukrajinkom nastala jučer.

image
Ivo Ravlić/Cropix

Dolazi joj rodbina

- Viđam uglavnom rodbinu Ukrajinke koju nisam osobno upoznao. Jučer je bio problem zbog kojeg su ispred njezine kuće stigla dva policijska vozila. Kako sam doznao, Ukrajinka je ispred kuće ostavila torbu i prijenosno računalo i ušla je u kuću, zaboravivši da je stvari ostavila vani, a one su nestale pa je nastala velika panika. Pregledom kamera je ustanovljeno da je ispred kuće u to vrijeme vozio samo kamion komunalaca – kazao nam je Breljanin.

Potom smo otišli do predjela Šćit na kojem Ukrajinka gradi aparthotel, a kako smo doznali, na tom je mjestu prije bila kuća koju je kupila pa je srušila do temelja i počela graditi hotel. Pored gradilišta nismo zatekli nikakvu tablu s imenom investitora, izvođača i brojem i datumom izdane građevinske dozvole, a riječ je o zdanju crne boje koje se sastoji od dvije spojene zgrade, a koje ima prizemlje, tri kata i bazen.

27. travanj 2024 03:15