StoryEditorOCM
RegionalBAGER NA ‘ČEKI‘

Bivši šef HEP-a počeo rušiti ilegalnu vilu iznad rajske uvale na Hvaru, pogledajte što je sve izgradio u mirnoj oazi

Piše Vladimir Urukalo
11. prosinca 2023. - 13:49

Po makadamskom putu izlokanom nedavnim kišama spustili smo se u ponedjeljak ujutro do uvale Sinjava kod Zastražišća na otoku Hvaru gdje nas je, ispred bespravno izgrađene vile i bazena Frane Barbarića, bivšeg čelnika Hrvatske elektroprivrede, dočekala samo tišina...

Parkirani bager i kamion najava su da je Barbarić odlučio sam o svojem trošku srušiti građevine zbog čije mu je ilegalne gradnje Općinsko državno odvjetništvo u Splitu prije desetak dana podiglo i optužnicu. Naloženo mu je uklanjanje cijelog kompleksa nekretnina, o čemu smo detaljno pisali OVDJE.

Nekih pola sata prije podneva u uvalu je stigao kombi lokalnoga građevinskog obrta "Fjord" s petoricom radnika, većinom državljana Indije i Nepala koji su počeli obavljati pripremne radove. U jednom trenutku jedan od "domaćih" radnika iz BiH pobunio se protiv nazočnih novinarskih ekipa tjerajući ih s puta.

Prema neslužbenim informacijama, danas bi radnici trebali ukloniti stolariju i ostale vrijedne stvari s objekta, a bageri bi trebali krenuti u akciju tijekom sutrašnjeg dana.

Fotografije s terena pogledajte u nastavku:

image
Vladimir Urukalo
image
Vladimir Urukalo
image
Vladimir Urukalo
image
Vladimir Urukalo
image
Vladimir Urukalo
image
Vladimir Urukalo
image
Vladimir Urukalo
27. travanj 2024 16:49