StoryEditorOCM
RegionalZUBATO SUNCE

Ako krećete put unutrašnjosti, pripremite se i za snijeg na cestama: evo kakvo nas vrijeme čeka u Dalmaciji

Piše PSD
23. siječnja 2022. - 09:20

U većem dijelu unutrašnjosti bit će pretežno oblačno, mjestimice uz snijeg, češći u središnjim predjelima. Na krajnjem istoku uglavnom bez oborine uz sunčana razdoblja, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za nedjelju.

Na Jadranu pretežno sunčano ponegdje uz umjerenu naoblaku. Vjetar slab, samo na istoku umjeren sjeverozapadni, dok će na Jadranu bura i sjeverac jačati. Najviša dnevna temperatura zraka između 0 i 4 stupnja.

U Dalmaciji će puhati slab do umjeren sjeverni vjetar i bura, koji će postupno jačati prema kraju dana. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 6 do 8, a na otocima i do 11 °C.

Sutra, u ponedjeljak, u središnjim i gorskim predjelima prijepodne se očekuje oblačno povremeno uz snijeg, a zatim prestanak oborine i razvedravanje. Na Jadranu i u većem dijelu Slavonije pretežno sunčano.

Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeroistočni. Na Jadranu umjerena do jaka bura i sjeverni vjetar, mjestimice s olujnim udarima. Najniža jutarnja temperatura zraka od -7 do -1, uz obalu od 0 do 2, a na otocima od 3 do 5 °C. Najviša dnevna uglavnom između -1 i 2, a na Jadranu 4 i 8 °C. Krajem ponedjeljka na zapadu osjetno zahladnjenje.

27. travanj 2024 23:51