StoryEditorOCM
KalelargaVELIKI ODJEK

Završena humanitarna akcija "Kuća za Dijaninu dicu", prikupljeno 2,6 milijuna kuna! Mateo Torić u ponedjeljak sklapa kupoprodajni ugovor za novi dom!

Piše M.K.
30. siječnja 2022. - 20:08

Završena je velika humanitarna akcija "Kuća za Dijaninu dicu". Akcijom su se skupljala sredstva za stambeno zbrinjavanje deveteročlane obitelji Torić, oca Matea i njegovo osmero djece, koji trenutno žive u dvosobnom stanu. Mateovi prijatelji pokrenuli su akciju nakon smrti njegove supruge Dijane koja je nakon dugotrajne borbe s malignim melanomom preminula.

- Prikupljeno je 2.634.462 kuna. Akcija je završila u petak, 28. siječnja. 2022. godine. Mi smo već sklopili predugovor za kupnju kuće, a 31. siječnja će se potpisati kupoprodajni ugovor i ovjeriti kod javnog bilježnika. I time će se vlasniku isplatiti sveukupna svota novca i mi ćemo postati vlasnici kuće - kazao je Mateo Torić, zahvalan svima koji su se odazvali akciji i uplatili iznos za njihovu novu kuću.

Humanitarna akcija pokrenuta je 1. studenoga 2021. godine i imala je veliki odjek.

Ciljani iznos bio je tri milijuna kuna, a već u prva 24 sata akcije prikupljeno je pola milijuna kuna. Do završetka akcije 28. siječnja prikupilo se 2,6 milijuna kuna, što će biti dovoljno da Mateo s djecom useli u svoj novi, znatno prostraniji dom.

"Kuća za Dijaninu dicu dar je hrvatskoga naroda", stajat će na novom domu Torićevih.

18. travanj 2024 19:31