StoryEditorOCM
KalelargaDANI HRVATSKOG TURIZMA

Zaton Holiday Resort nagrađen u kategoriji "rekreacija i zabava", priznanje zrakoplovcima sa Zemunika

Piše Zadarski.hr
26. listopada 2017. - 10:46

U sklopu tradicionalne turističke manifestacije Dani hrvatskog turizma, u srijedu navečer dodijeljen je prvi dio nagrada Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore u kategorijama za destinacije godine, atrakcije godine, nagrade poslovnom sektoru (Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku) te ljude u turizmu.

-Hrvatska je danas jedna od najpopularnijih svjetskih turističkih destinacija, a kako bismo osigurali dugoročan uspjeh hrvatskog turizma moramo se kontinuirano unapređivati. Upravo su zato Dani hrvatskog turizma, kao najveći skup dionika u hrvatskom turizmu, odlična prilika da se osvrnemo na dosadašnje rezultate, razmijenimo iskustva, razgovaramo o novim idejama i trendovima u svijetu turizma, istaknuo je ministar turizma Gari Cappelli povodom svečanog otvorenja ovogodišnjih Dana hrvatskog turizma te nadodao:

-Ovaj skup je također prilika da nagradimo one koji su primjer razvoja i kvalitete hrvatskog turizma te poticaj svima nama. Čestitam svima nagrađenima, zahvaljujem vam na ustrajnom i predanom radu te doprinosu u ovoj uspješnoj hrvatskoj turističkoj priči, rekao je Cappelli.

Što se predstavnika Zadra tiče, Zaton Holiday Resort je dobio nagradu u kategoriji "Rekreacija i zabava", a 93. zrakoplovna baza Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) dobitnik je ovogodišnjeg posebnog priznanja Hrvatske turističke zajednice (HTZ) „Čovjek-ključ uspjeha u turizmu” za izniman doprinos sigurnosti turističke sezone 2017. Nagradu je zapovjedniku 93. zb pukovniku Mariu Pleši uručio ministar turizma Gari Cappelli.

Pukovnik Pleša istaknuo je kako je ova nagrada priznanje letačkim posadama i svim pripadnicima 93. zb koji su u ljetnim mjesecima uložili maksimalne napore kroz obranu Hrvatske od požara, a svoj su doprinos dale i letačke posade u letovima kojima su sa naših otoka i priobalja vojnim helikopterima zbrinjavani domaći i inozemni pacijenti kojima je bila potrebna hitna medicinska pomoć te su sudjelovale u više akcija potrage i spašavanja za nestalim ili ozlijeđenim osobama.

Posebno priznanje za iznimnu kvalitetu dobila je Olive Island Marina, Sutomišćica.

U kategoriji "Čovjek – ključ uspjeha" najbolji organizator putovanja je Iva Bencun Feral-tours d.o.o., najbolji djelatnik prodaje i marketinga u turizmu je Branka Martinec Intermod d.o.o. hotel Pinija Petrčane, najbolji vatrogasac je Marin Rados, Javna vatrogasna postrojba Zadar.

16. lipanj 2024 18:43