StoryEditorOCM
KalelargaTUŽNA VIJEST

Zadarska teatrologinja, docentica na Sveučilištu u Zadru i predsjednica Kulturnog vijeća Grada Zadra preminula u 71. godini života

Piše Zadarski.hr
11. kolovoza 2024. - 13:35

Zadarska teatrologinja, docentica na Sveučilištu u Zadru i predsjednica Kulturnog vijeća Grada Zadra, Teodora Vigato preminula je u 71. godini života. Vijest o smrti Vigato, koja je na Sveučilištu u Zadru držala kolegij Lutkarstvo i scenska kultura (uz Medijsku kulturu i Stariju hrvatsku književnost), objavilo je zadarsko Kazalište lutaka.

- Otišla je vječno mlada, mlađa, najmlađa, najzaigranija, najzaljubljenija, najsuvremenija, najnajnija lutkologinja Teodora Vigato (1953.-2024.). Svojim lucidnim analizama, čitanjima i zaključcima napravila je najviše na uzdizanju Kazalište lutaka Zadar do povijesnog trona. Tea koja je u svakoj predstavi tražila nešto novo, malo pomaknuto, kako bi ona rekla.

Tea kojoj ćemo u čast, ako bez njenog motivacijskog motora ikad bude drugog silbenskog KUK-a, festival preimenovati u Teatron. Voljena Teica - napisali su o Vigato na stranici zadarskog Kazališta lutaka.

Tea Vigato bit će sahranjena na Silbi.

20. rujan 2024 01:59