StoryEditorOCM
KalelargaUHIĆEN TROJAC

Zadarska i splitsko - dalmatinska policija provode istragu zbog krivotvorenja novca: na nepoznat način pribavili lažne novčanice, pa otišli na kockanje...

Piše B. S.
10. kolovoza 2024. - 10:25

Zadarska policija je u suradnji sa splitsko-dalmatinskom provela kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krivotvorenja novca. Istraga je obuhvatila troje osumnjičenih: 39-godišnjeg hrvatskog državljanina, 59-godišnjeg državljanina Kosova i 27-godišnju državljanku Austrije.

Osumnjičeni se terete da su na nepoznat način pribavili krivotvorene novčanice u apoenu od 100 eura. Početkom kolovoza, svjesni da je novac krivotvoren, pokušali su staviti deset takvih novčanica u opticaj u jednom objektu za igre na sreću.

Tijekom istrage, policija je kod 59-godišnjeg državljanina Kosova pronašla i oduzela dodatne dvije krivotvorene novčanice u apoenu od 100 eura.

Nakon dovršene istrage, protiv troje osumnjičenih podnesena je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, a oni su predani u pritvorsku jedinicu Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

20. rujan 2024 05:35