StoryEditorOCM
KalelargaI DALJE U BLOKADI

Većina u Gradskom vijeću skinula s dnevnog reda sve točke o proračunu i prostornim planovima! Zaiskrilo između Dukića i Meštrovića

Piše Iva Ivanac
26. lipnja 2024. - 09:57

S Dnevnog reda sjednice Gradskog vijeća Grada Zadra skinute su sve točke koje se tiču proračuna, ali i prostornih planova. 

Protiv skidanja ovih točki bili su vijećnici HDZ-a te Damir Burčul i Adela Frank, dok su vijećnici SDP-a, Akcije mladih, nezavisni i Damir Biloglav (DP) glasali za. 

Akcija mladih je istaknula kako je gradonačelniku jasno dala do znanja da će glasati za proračun ako se točka V. izmjena i dopuna prostornog plana Grada Zadra nađe na dnevnom redu prije prijedloga proračuna. 

- Svih 400 primjedbi koje su došle na prostorni plan jedan službenik može riješiti u jednom danu. Od svih 400 prigovora ima samo par onih koji pričaju o devastaciji grada. Svi prigovori su “daj mi metar - centimetar”, a ovaj Prostorni plan nije predvidio povećanje građevinske zone za niti milimetar, kazao je Rubeša.

Daniel Radeta (SDP) je također tražio skidanje točki koji se tiču prostornog planiranja s dnevnog reda sjednice uz obrazloženje da nisu napravljeni u skladu s novim pravilnikom o izradi prostornih planova koji je stupio na snagu 1. siječnja 2024. godine. 

Gradonačelnik je kazao kako je već par dana razmišljao koju će izliku smisliti Akcija mladih kako ovoga puta, kada su svi njihovi amandmani u prijedlogu proračuna, ne bi glasali za njega.

- Vi ste odgovorni i za proračun i za prostorni plan. Struka će vam objasnit u kojoj su fazi izmjene prostornog plana, kazao je Dukić referirajući se na prvu točku sjednice u kojoj će izrađivač plana objasniti dokle su došli s izmjenama. 

Marko Pupić Bakrač, koji je kao gost došao na sjednicu, iz klupe je dobacio: “Nemojte da sad Livaković dolazi”.

U raspravi je zaiskrilo između gradonačelnika i Meštrovića i to kada je Dukić kazao kako nezavisni nisu poslali niti jednu primjedbu na izmjene i dopune prostornog plana. 

Klub vijećnika HDZ-a je nakon ove rasprave zatražio stanku koja je na koncu i odobrena, prva točka Dnevnog reda bit će izvještaj izrađivača, Županijskog zavoda za prostorno planiranje, o tijeku provedbe izmjena i dopuna prostornog plana Grada Zadra.

26. lipanj 2024 09:59