StoryEditorOCM
KalelargaPREVEZENI U BOLNICU

U Petrčanima i Gračacu teško ozlijeđeni motociklisti: obojici vozači automobila oduzeli prednost prolaza na raskrižju!

Piše B.S.
17. lipnja 2023. - 09:23

Na području Gračaca i Petrčana u petak su se dogodile dvije prometne nesreće u kojima su teže ozlijeđeni vozači motocikla.

Oko 15.55 sati na području Gračaca 34-godišnji hrvatski državljanin koji je vozio automobil šibenskih registaracija iz smjera Srba prema Kninu, nije se zaustavio ispred znaka obveznog zaustavljanja na raskrižju s državnom cestom. Time je oduzeo prednost prolaska motociklu njemačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 52-godišnji državljanin Njemačke. Motociklist je uslijed udara pao na kolnik. Pružena mu je pomoć u zadarskoj Općoj bolnici gdje su mu utvrđene teške tjelesne ozljede.

Zbog obavljanja očevida na navedenoj dionici ceste, u vremenu od 16.50 do 17.25 sati promet je bio obustavljen za sva vozila te se odvijao obilaznim pravcima. Protiv 34-godišnjeg vozača, nadležnom državnom odvjetništvu podnijeta je kaznena prijava zbog kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.

Isti dan, oko 21.10 sati, na cesti kod Petrčana 49-godišnji hrvatski državljanin koji je vozio automobil zagrebačkih registracija iz pravca Kožina prema Zadru, nije se zaustavio na raskrižju sa državnom cestom DC-306 čime je oduzeo prednost prolaska i sudario se s motociklom zadarskih registracija s kojim je upravljao 43- godišnji hrvatski državljanin.

Uslijed udara i pada, vozač motocikla je ozlijeđen, te je radi pružanja daljnje liječničke pomoći, vozilom Hitne medicinske pomoći prevezen i hospitaliziran u zadarskoj Općoj bolnici gdje su mu utvrđene teške tjelesne ozljede.

Na mjestu događaja policija je provela očevid, te će po dovršetku kriminalističkog istraživanja za kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, protiv vozača automobila, podnijeti prijavu.

27. svibanj 2024 03:00