StoryEditorOCM
KalelargaAKCIJA U ZADRU

Taksist (28) iz Virovitice priveden zbog prekršaja u prometu, vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika, zatvoren je na sedam dana

Piše M. K.
24. lipnja 2024. - 12:55

U petak, 21. lipnja u 8.20 sati u Zadru u Zagrebačkoj ulici, policijski službenici su u nadzoru prometa, zaustavili taksi vozilo virovitičkih registarskih oznaka s kojim je upravljao 28-godišnji vozač, a koji prethodno na obilježenom pješačkom prijelazu nije propustio pješake koji su već stupili na pješački prijelaz.

Daljnjom kontrolom utvrđeno je kako vozač nije koristio sigurnosni pojas, kako kod sebe nema prometnu dozvolu, te nema propisanu opremu u vozilu (vatrogasni aparat) dok je nadalje, odbio ponuđeno testiranje na prisutnost droga u organizmu.

Tijekom postupanja policijskih službenika, 28-godišnjak je pogrdnim riječima vrijeđao i omalovažavao policijske službenike.

Također, carinski službenici Područne jedinice - Službe za mobilne jedinice Zadar su nad 28-godišnjakom proveli nadzor kojom prilikom je utvrđena nepravilnost sukladno Općem poreznom zakonu.

Vozač je uhićen i doveden u prostorije policije. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, 28-godišnjak je u petak prepraćen na nadležni odjel Općinskog suda u Zadru gdje mu je nakon saslušanja određena mjera zadržavanja u zatvoru u trajanju od 7 dana.

Rezultati pojačanog postupanja prema vozačima dostavnih i taxi vozila

Policijski službenici Policijske uprave zadarske su u subotu i nedjelju proveli ciljanu akciju "Pojačano postupanje prema vozačima dostavnih i taxi vozilima". 

U provedenom nadzoru ciljane skupine usmjerene na vozače koji obavljaju dostavu, te vozače taxi vozila, obuhavaćeno je 95 vozila i vozača kod kojih je utvrđeno ukupno 14 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i to uglavnom zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa te zbog nedostatka opreme u vozilu.

Uz policijske službenike u ciljanoj akciji sudjelovali su i službenici Mobilne jedinice Carinske uprave.

24. lipanj 2024 12:56