StoryEditorOCM
KalelargaODRAĐIVANJE SEZONE

Što su u stvari dogovorili sindikati „Liburnije” uprava i gradska vlast: 600 kuna veća plaća i – vidimo se za tri mjeseca!

Piše P.O.
9. lipnja 2022. - 17:11

Sindikalni zastupnici radnika „Liburnije”, direktor Edvin Šimunov i predstavnici zadarske gradske upravo tvrde da su postigli dogovor oko povećanja plaća i nekih drugih financijskih davanja. U stvari je riječ o kompromisu s kojim nitko ne može u potpunosti biti zadovoljan, a u cijelu je priču ugrađen i jedan uvjet: „Liburnija” bi morala dobiti suglasnost Gradskog vijeća za kredit od deset milijuna kuna, a sada dogovoreno povećanje plaće za nešto više od 600 kuna je ograničeno na tri mjeseca.

Po isteku tog vremena, sve tri strane bi ponovno analizirale situaciju koja će se sigurno mijenjati jer nitko ne očekuje da inflacija i cijene goriva odjednom padnu i vrate se na stare brojke. A to onda znači da su ovom „premosnicom” svi dobili priliku odraditi turističku sezonu u kakvom-takvom miru, pa onda vidjeti što će kroz naredno tromjesečno razdoblje pokazati poslovanje gradskog prijevoznika.

Kada bi sve što je sada dogovoreno bilo u punoj primjeni i nakon tri dogovorena mjeseca, „Liburnija” bi na godišnjoj razini povećala rashod za preko 2,5 milijuna kuna.

12. lipanj 2024 12:19