StoryEditorOCM
KalelargaPISMO ČITATELJA

"Što da radimo kao suvlasnici zgrade u Teslinoj da nam se ovakve situacije ne događaju?" Predlažemo vrlo konkretno rješenje...

Piše Zadarski.hr
26. lipnja 2024. - 08:54

Da je zbrinjavanje otpada odgovornost svih nas, a ne isključivo komunalnih službi, polagano dolazi u svijest sve više građana.

O tome govori i najnoviji primjer našeg čitatelja koji nam je poslao nekoliko fotografija iz Tesline ulice gdje imaju problem s odlaganjem i odvozom glomaznog otpada.

image

Komunalni otpad u Teslinoj ulici

Čitatelj/Slobodna Dalmacija

"Javljam se u ime stanara zgrade na adresi Nikole Tesle 17B. Naime, unutar metalnog kontejnera nalaze se kontejneri koji se uredno prazne od strane Čistoće; ono što predstavlja problem je krupni otpad koji se odlaže okolo metalnog kontejnera. Odlažu ga neodgovorni pojedinci koji uopće ne žive u zgradi, nego tu staju pod okriljem noći i bacaju često potrošeni namještaj, a koji nitko ne želi odvesti i koji se samo gomila. Također, ne prazne se niti kante za biorazgradivi otpad koje također neodgovorni pojedinci na štetu stanara pune različitim otpadom" piše naš čitatelj uz opasku "treba li spomenuti da se okolo ovako nabacanog otpada okupljaju galebovi i štakori. Također, ovako razbacan otpad nerijetko završi i na cesti koja je u neposrednoj blizini".

Što da radimo kao suvlasnici zgrade da nam se ovakve situacije ne događaju, pita se naš sugrađanin?"

"U ime svih građana Zadra koji se susreću s istim problemima, molio bi Vas da aktualizirate ovu temu u nadi da će se stvari početi rješavati".

Vrlo rado, a za početak nudimo konkretno rješenje koje već postoji za ovakve i slične situacije:

ČISTOĆA VAS POZIVA Evo kako se u dva poteza možete besplatno riješiti glomaznog otpada iz obiteljske kuće ili stana. I sve će biti ekološki ispravno

26. lipanj 2024 13:57