StoryEditorOCM
KalelargaNIŽE OD OČEKIVANIH

Stigle su tri ponude za rekonstrukciju Žmirića: radovi će donijeti velika poboljšanja u prometu, evo kada će početi...

Piše Iva Ivanac
8. svibnja 2023. - 18:39

Nakon višemjesečne odgode, konačno su otvorene ponude za rekonstrukciju Žmirića, odnosno državne ceste DC 306 s ulicama Put Nina i Matije Gupca. 

Procijenjena vrijednost ovog natječaja, čije su ponude prvotno trebale biti otvorene krajem siječnja, iznosila je 53 milijuna kuna. 

Na natječaj su stigle tri ponude, a sve su manje od procijenjene vrijednosti natječaja.

Najpovoljniju ponudu dao je zagrebački Strabag u iznosu od 41,8 milijuna kuna, zatim varaždinska tvrtka Colas u iznosu od 45,6 milijuna kuna te stankovački Sarađen u iznosu od 48,7 milijuna kuna. 

Podsjetimo kako su se unutar ove rekonstrukcije našla zapravo tri projekta.

Prvi projekt tiče se raskrižja na Žmirićima. U zoni križanja s Ulicom Hrvatskog sabora predviđena je izgradnja dodatnog kolničkog traka za lijevo skretanje. Rekonstruirana državna cesta imat će dva kolnička traka (svaki s dva prometna traka), međusobno razdvojena zelenim pojasom, a u zoni raskrižja izgradit će se lijevi i desni skretači.

Drugi projekt unutar ove rekonstrukcije je rekonstrukcija postojeće i izgradnja novog dijela prometnice koje će spajati Ulicu Hrvatskog sabora s cestom D 306, a ići će iza trgovačkog centra Plodine.

Treći dio ovog natječaja odnosi se na izgradnje potpuno nove prometnice koja spaja Ulicu Matije Gupca i cestu Zadar – Nin (D306) u duljini od 355 metara (spojena cesta ”Hej parka” i Petrčana). U zoni raskrižja s Ulicom Matije Gupca predviđena je izgradnja dodatnog kolničkog traka za lijevo skretanje.

Nakon otvaranja ponuda povjerenstvo mora pregledati i ocijeniti pristigle ponude.

Iako su ponude otvorene u ponedjeljak, radovi na Žmirićima započet će tek nakon ljeta.

25. travanj 2024 16:29