StoryEditorOCM
KalelargaMARKO PUPIĆ BAKRAČ

Slučaj nabavke "libijske tune" za tvrtke generala Gotovine Jadran tunu i Pelagos farmu preuzeo zagrebački USKOK!

Piše M.K.
11. svibnja 2022. - 09:03

U vezi s podnescima koje je županijski vijećnik Marko Pupić Bakrač između ostalih institucija dostavio Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru, a vezano uz sumnju na nelegalnu nabavu tune za jadranske kaveze dviju tvrtki i to Jadran tune i Pelagos net farma, zamjenik županijskog državnog odvjetnika Denis Sokol obavijestio je Pupića Bakrača da je cjelokupno postupanje po njegovim podnescima preuzeo Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Zagreb, kao stvarno i mjesno nadležno državno odvjetništvo, budući da je riječ o sumnji na zlouporabu položaja i ovlasti službenih osoba.

- Dobio sam odgovor u slučaju malverzacija i nelegalnih sastanaka u Ministarstvu poljoprivrede sa libijskom tunom. Slučaj je preuzeo USKOK .

Budući da do današnjeg dana ni nakon tri mjeseca nisam ispitan o saznanjima koje imam oko falsificiranja dokumentacije niti moje kolege koje su sudjelovale na nelegalnim sastancima - ili taj predmet o makinacijama prijateljice Gabrijele Žalac i Josipe Rimac Marije Vučković nije prioritet - ili se namjerava protokom vremena podmesti pod tepih bez provođenja bilo kakvih istražnih radnji - istaknuo je Marko Pupić Bakrač.

02. lipanj 2024 02:33