StoryEditorOCM
KalelargaGRADSKO VIJEĆE

"Skinut" kredit za KK Zadar! HDZ: Na koncu ćemo morati platiti i debele kamate; Rubeša: Klub više neće biti "pijavica koja cica novac građana"

Piše Iva Ivanac
15. ožujka 2022. - 09:44

Odmah na početku današnje sjednice Gradskog vijeća Ante Rubeša (AM) zatražio je skidanje točke s Dnevnog reda koja se tiče davanja suglasnosti Košarkaškom klubu Zadar za podizanje kredita u iznosu od 3.7 milijuna kuna.

Točka je na koncu skinuta s 14 glasova „za“ i 12 „protiv“. Za skidanje ove točke bili su vijećnici SDP-a, Akcije mladih i vijećnici nezavisne liste Enija Meštrovića.

Podsjetimo kako je kredit KK Zadar potrebna zbog nesrazmjera prihoda i rashoda, a iz uprave kluba su istaknuli kako su razlog tih nesrazmjera nenaplaćeni sponzorski ugovori.

Do kraja sezone KK Zadru je za podmirenje troškova potrebno ukupno 4.045.000 kuna.

S obzirom na to da je točka maknut s Dnevnog reda, pitanje je kako će KK Zadar pokriti sve troškove do kraja sezone.

- Smatramo da je za situaciju u klubu jedino odgovorna uprava i nadzornici koji su bili prije nas koji nisu shvaćali odgovorno posao. Pojam pozajmice je unakazio Damir Knežević jer se odmah implicira da se to neće vratiti, istaknuo je vijećnik Rubeša dodajući kako klub više neće biti "pijavica koja cica novac građana". 

- Preduvjet za daljnji rad, podizanje kredita ili bilo čega drugog, bila je revizija koja je obećana prije izglasavanja rebalansa i proračuna. To se još nije dogodilo, istaknuo je Enio Meštrović. 

Damir Burčul (HDZ) je upozorio da se vijećnici ne igraju s ovom točkom jer će se klub raspasti za mjesec dana. 

- Na koncu ćemo taj iznos morati platiti s debelim kamatama jer će svi Amerikanci nas tužiti i morat ćemo u kolovozu to platiti s velikim troškovima, kazao je Burčul. 

 

02. svibanj 2024 07:13