StoryEditorOCM
KalelargaZGRADA KOD SAS-A

Radeta: Zašto je Grad prodao teren od 580 kvadrata? Kasap: Nije prodano. Meni je žao što vi to ne razumijete, ali ni oni koji vas savjetuju

Piše I. I.
26. lipnja 2024. - 20:18

Gradski vijećnik Daniel Radeta (SDP) na Vijeću je ponovno otvorio temu zemljišta, lokacijske te građevinske dozvole za zgradu na bivšem prostoru SAS-a. 

- Prije mjesec i pol dana otvorio sam temu nezakonite lokacijske i građevinske dozvole u Teslinoj ulici i u nekoliko navrata pisao zašto je dozvola nezakonita. Bilo je tu i pokušaja dobivanja odgovora, a uhvatili ste se na svaku ješku, ali i dalje nismo otkrili što je posrijedi i kako je došlo do realizacije dozvole, kazao je Radeta dodajući kako su mu iz Grada rekli da on, kao gradski vijećnik i predsjednik odbora pri Gradskom vijeću za prostorno planiranje, nema pravni interes kako bi dobio uvid u lokacijsku i građevinsku dozvolu. 

- Zašto je to bitno? Zato što je prije mjesec dana iz Grada odgovoreno kako je lokacijska dozvola izdana 2019. godine za česticu od 1563 kvadrata, kroz zemljišno knjižni izvadak vidimo kako nije postojala ta čestica već čestica od 580 kvadrata u gradskom vlasništvu. Vrijednost tog terena je preko milijun kuna za koje je nadležno Gradsko vijeće koje nije nikada to imalo na dnevnom redu. Koji je interes Grada Zadra bio to prodati, pitao je Radeta dok je pročelnik Kasap iz klupe naveo kako Grad to nije prodao. 

- Niste prodali? Evo vam izvadak iz zemljišnih knjiga gdje piše da je Grad bio vlasnik te čestice. Koji je interes Grada prodati 580 kvadrata, kazao je Radeta. 

- Meni je žao što vi to ne razumijete, ali ni oni koji vas savjetuju. O dozvoli o kojoj govorite sve je rečeno, ako mislite da još nešto nije, dođite i sve ćemo vam objasniti, kazao je Kasap. 

26. lipanj 2024 20:18