StoryEditorOCM
KalelargaVRUĆA NOĆ

Privođenje na Katarelcu: 22-godišnjak pokušao pobjeći, ozlijedio je dvojicu policajaca, ali i oni njega. Kod sebe je imao drogu...

Piše zadarski.hr
24. srpnja 2023. - 10:11

Policijski službenici Policijske postaje Pag dovršili su kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjim češkim državljaninom koji se sumnjiči za kazneno djelo prisile prema službenoj osobi, objavila je PU zadarska.

Naime, osumnjičeni Čeh je uhićen u subotu 22. srpnja, nešto iza ponoći na Pagu, kada je prilikom postupanja policijskih službenika u cilju utvrđivanja identiteta kod više osoba na području Katarelca pokušao pobjeći, pri čemu je spriječen i priveden u prostorije policije.

Poradi savladavanja bijega i pružanja aktivnog otpora, nad njim su uporabljena sredstva prisile. U događaju su dvojica policijskih službenika zadobila lake tjelesne ozljede, a lake tjelesne ozljede su konstatirane i kod osumnjičenog.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, u zakonskom roku je predan pritvorskom nadzorniku PU zadarske.

Nadalje, od njega je oduzeta vrećica s tabletom ecstasy/MDMA, dok su od drugog češkog državljanina u dobi od 32-godine oduzete dvije tablete ecstasy, zbog čega su obojica prekršajno sankcionirana temelje odredbi Zakona o suzbijanu zlouporabe opojnih droga.

04. svibanj 2024 07:39