StoryEditorOCM
KalelargaTURNEJA PO ŽUPANIJI

Potpredsjednik Vlade Branko Bačić i ministar Šime Erlić u Obrovcu, Poličniku i Benkovcu: evo kakve su darove donijeli gradovima i općinama

Piše Zadarski.hr
30. kolovoza 2024. - 16:30

Potpredsjednik Vlade i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić u društvu ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlića, boravio je danas u Zadarskoj županiji. 

U Obrovcu je obišao višestambenu zgradu koja je u projektu energetske obnove. Riječ je o zgradi s ukupno 96 stanova čija se energetska obnova provodi temeljem Programa ublažavanja energetskog siromaštva na potpomognutim područjima i područjima posebne državne skrbi. Ukupna vrijednost radova energetske obnove iznosi 1,73 milijuna eura te se financira sredstvima Nacionalnog plana oporavka i otpornosti. Potom su sudjelovali na svečanoj sjednici povodom Dana Općine Poličnik,  a Benkovcu su održali sastanak s gradonačelnikom Tomislavom Bulićem nakon čega su prisustvovali svečanom polaganju kamena temeljca za višestambenu zgradu s 20 stanova za potrebite obitelji. 

- Gradnja ove zgrade je zajednički projekt  i veliki dan za Benkovac. Vidi se promjena, a ovo je nastavak ulaganja za zbrinjavanje naših obitelji s liste koja nije mala. Izgradnjom višestambene zgrade zbrinut ćemo dobar dio naših obitelji, a to je samo dio onoga što je potrebno Benkovcu, kazao je gradonačelnik Bulić.

Župan Longin je iskazao zadovoljstvo radnim posjetom ministara.

– Danas smo u Benkovcu dobili ugovor gdje se energetska obnova radi na našoj zgradi Doma zdravlja. Mene to veseli kao osnivača Doma zdravlja, ali i zbog mog prijatelja Bulića, rekao je Longin

 Ministar Bačić je u razgovoru s medijima komentirao i najavljeni porez na nekretnine.

– Cilj zakona je da se u Hrvatskoj promjeni paradigma plaćanja poreza. Naš je cilj da ubuduće poreznim izmjenama smanjimo porezni pritisak na rad i da bude više usmjeren na imovinu, rekao je Bačić.

image

Ministri u Zadarskoj županiji

/Slobodna Dalmacija
image

Ministri u Zadarskoj županiji

/Slobodna Dalmacija
image

Ministri u Zadarskoj županiji

/Slobodna Dalmacija
image

Ministri u Zadarskoj županiji

/Slobodna Dalmacija
26. rujan 2024 20:12