StoryEditorOCM
KalelargaZANIMAO IH MOTOR

Posjet policajaca dječjem vrtiću „Sveta Mala Terezija““ u Bibinju u okviru preventivnih aktivnosti kojima se približava rad policije djeci i mladima

Piše PU zadarska
30. studenog 2023. - 19:30

Policijski službenici Policijske uprave zadarske jučer su posjetili dječji vrtić „Sveta Mala Terezija““ u Bibinju. Posjet je organiziran u okviru preventivnih aktivnosti „Dani otvorenih vrata Policijske uprave zadarske“ kojim aktivnostima se približava rad policije djeci  i mladima  - policija prijatelj djece.

Tijekom posjeta policijski službenici za prevenciju Ureda načelnika educirali su djecu o  važnosti samozaštitnog ponašanja, opasnostima kojima mogu biti izloženi prilikom boravka na igralištima i u prirodi, pravilima ponašanja u slučaju da uoče nepoznate i sumnjive predmete i osobe te kako u tom slučaju potražiti pomoć prezentirajući pravila ponašanja kroz strip prikaz iz kampanje „Manje oružja, manje tragedija“.

Tako je kroz dogodovštine glavnih likova stripa brata i sestre Mirkeca i Mirnice Znatiželjković (jabuka i kruška), gospođice Sigurnice (banana) i gospodina Povjerenika (grožđe) poslana poruka o opasnostima koje prijete od nepoznatih predmeta pa tako i zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava, čime su se djeca, ali i njihovi odgojitelji senzibilizirali na navedene opasnosti te su upoznati da je zaostalo oružje i minskoeksplozivna sredstva moguće dragovoljno predati bez sankcija.

Policijski službenici Policijske postaje Zadar te policijski službenici Postaje prometne policije Zadar polaznicima dječjeg vrtića prezentirali su vozila i motor sa policijskim oznakama što je kod djece izazvalo veliko zanimanje.

28. travanj 2024 07:24