StoryEditorOCM
KalelargaPODIGNUTE PRIJAVE

Policija uhvatila šestoricu dilera iz Zadra i okolice, od početka travnja su najmanje 40 puta preprodali heroin

Piše I. I.
3. lipnja 2024. - 14:03

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga PU zadarske proveli su opsežno kriminalističko istraživanje, koje je rezultiralo uhićenjem šest muških osoba u dobi od 63, 53, 48, 43, 43  i 35 godina, svi državljani Republike Hrvatske. Kako doznajemo, svih šest osoba su iz Zadra ili okolice.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja da su osumnjičeni u proteklom razdoblju od početka travnja ove godine na zadarskom području nabavljali te u najmanje 40 puta prema drugim osobama preprodavali drogu heroin.

- Tijekom kriminalističkog istraživanja, a temeljem naloga obavljene su pretrage domova i prostorija koje osumnjičeni koriste, gdje je kod 63-godišnjaka pronađeno oko 7,3 g heroina, pakiranog u više pojedinačnih vrećica, digitalna vagu, mobitel te novac za koji se sumnja da potječe od preprodaje droga, dok je od osumnjičenog 43-godišnjaka oduzeto oko 8 grama heroina, pakiranih pojedinačno, digitalna vaga te mobilni uređaj. Dalje, prilikom pretrage kod 35-godišnjaka je pronađena vaga i mobilni uređaj, a od 48-godišnjeg osumnjičenog je oduzet mobitel, kao i od drugog 43-godišnjaka, kod kojeg su pronađene i tablete Heptanona, kazali su iz PU zadarske dodajući kako su po dovršetku kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje na kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i promet drogama četvorica osumnjičenih u dobi od 63, 53, 48, i 43 godina predani pritvorskom nadzorniku, dok se nadležnom državnom odvjetništvu dostavlja kaznena prijava.

Protiv druge dvojice osumnjičenih, 35- i 43-godišnjaka se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava, te se protiv 43-godišnjaka podnosi i optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga.

21. lipanj 2024 04:59