StoryEditorOCM
KalelargaINTERVENCIJA

Policija uhitila pet hrvatskih državljana na trajektu Preko-Zadar zbog sumnje na serijske krađe na otocima

Piše B. S.
28. kolovoza 2024. - 09:29

Policija je uhitila pet hrvatskih državljana na trajektu Preko-Zadar zbog sumnje na serijske krađe na otocima. U nedjelju, 25. kolovoza, policajci su na trajektu primijetili kombi vozilo našičkih registarskih oznaka s četiri osobe – 38-godišnjaka i 36- godišnjaka i 36-godišnjakinju i 25 -godišnjakinju. 

Zbog sumnje u protuzakonito ponašanje, policija je obavila kontrolu vozila i pronašla predmete povezane s kaznenim djelima. Svi putnici su uhićeni i privedeni.

Istragom je utvrđeno da su dvije žene tog dana u Tkonu ukrale više boca alkoholnog i bezalkoholnog pića u vrijednosti od oko 1.400 eura iz jedne lokalne udruge. Istovremeno, dvojica muškaraca osumnjičena su za krađu vatrogasne pumpe vrijedne oko 4.000 eura iz bolnice na Ugljanu.

U sklopu iste istrage, policija je uhitila još jednog 34-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog sumnje da je u travnju i svibnju ove godine u Kukljici ukrao nekoliko solarnih lampi i pripadajuće opreme s rasvjetnih stupova, ukupne vrijednosti oko 1.400 eura, te da je prošlog tjedna ukrao još jednu solarnu lampu vrijednosti 250 eura.

Protiv svih uhićenih podnesene su kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela krađe. Dvojica muškaraca (38 i 36 godina) predani su u pritvor, dok će otuđeni predmeti biti vraćeni odgovornim osobama.

27. rujan 2024 20:50