StoryEditorOCM
KalelargaMALO JE POPIO...

Policija u Zadru uhvatila 51-godišnjaka koji je upravljao automobilom s više od dva promila alkohola u krvi!

Piše Zadarski.hr
10. prosinca 2021. - 13:47
Sibenik, 300521. Zbog jutrosnje prometne nesrece u kojoj su prema nesluzbenim informacijama sudjelovali migranti, pojacan je policijski nadzor ispred Hitnog prijema u Opcoj bolnici Sibenik.Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su sinoć u Zadru,  na Zagrebačkoj ulici u 19,25 sati, zaustavili 51-godišnjeg hrvatskog državljana i utvrdili kako upravlja osobnim automobilom pod utjecajem alkohola (2.04 g/kg).

Smješten je u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva, te je danas uz optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.

Kako bi se izbjegle najteže posljedice u prometu skrećemo pozornost svim sudionicima u prometu da poštuju prometne propise, a posebice vozačima da ne upravljaju vozilom ukoliko su konzumirali alkoholna pića, te da vožnju prilagode uvjetima na cesti.

Savjeti vozačima koji su konzumirali alkohol: ostavite automobil parkiran na propisan način i pješačite – koristiti će vam, a nećete nikoga dovesti u životnu opasnost, ako ste u društvu, unaprijed se dogovorite tko će ostati trijezan i voziti natrag,  zamolite nekoga trijeznog da vas odveze, ne sjedajte za upravljač najmanje 24 sata nakon ispijanja veće količine alkoholnih pića, vožnjom pod utjecajem alkohola ne dovodite u opasnost samo sebe, već i ostale sudionike u prometu, u noćima povećanog rizika (vikend) vozite sporije i opreznije, bez obzira jeste li popili ili niste.

03. srpanj 2024 09:31