StoryEditorOCM
KalelargaPRIJAVA PA ISTRAGA

Policija "poduzima mjere i radnje" zbog isplate 703.486 kuna proračunskog novca HNK Zadru

Piše P.O.
19. siječnja 2023. - 14:06

Policija provodi izvide i poduzima određene mjere i radnje, ali su one tajne i o njima  ne možemo govoriti. To je sve što su nam izjavili  iz PU zadarske na pitanje je li točna neslužbena informacija po kojoj  policija u gradskoj upravi izuzima dokumentaciju vezanu za način financiranja Hrvatskog nogometnog kluba Zadar.

Smatrajući da se radi o nezakonitosti, županijski vijećnik Marko Pupić Bakrač nedavno je podnio kaznenu prijavu po kojoj policija sada postupa. Pupić Bakrač je u prijavi naveo da je HNK Zadar "dobio nepripadajuća sredstva" od 703.486 kuna, jer se sportske udruge mogu financirati isključivo preko Sportske zajednice Grada Zadra i to nakon tri godine rada i postojanja., što nije slučaj s HNK Zadar.

-Sukladno navedenom HNK Zadar u proračunu Športske zajednice grada za 2022. godinu nije mogao biti zastupljen, a samim time Grad nije mogao izvršiti cesiju prema Višnjiku od nepostojećih sredstava. Napominjem da je HNK Zadar u prosincu preoblikovan u dioničko društvo te također nema pravo na novac iz proračuna Sportske zajednice grada za 2023. godinu, jer više nije sportska udruga, naveo je Pupić Bakrač u kaznenoj prijavi.

 

26. travanj 2024 01:55