StoryEditorOCM
KalelargaJOŠ SE HVALIO

Ovo je Milo, štene koje je monstrum u selu pored Zadra 15 dana mlatio: Stjerao bi ga u kut i udarao po njemu kolcem! Planirao ga je i objesiti...

Piše M. Kalajžić
2. svibnja 2023. - 13:39

Potresna objava na facebook profilu Zadarskog azila zgrozila je sve koji su je pročitali.

Štene kojemu su dali ime Milo, preživjelo je užasne batine koje je dobivao petnaest dana od monstruma u selu u zadarskom zaleđu. Čudom je preživio i sad je zbrinut u Zadarskom azilu gdje čeka neko normalno ljudsko biće da ga udomi.

Objava je izazvala dosta komentara među kojima ima i dosta bijesnih upućenih monstruoznom vlasnika.

Evo objave u cijelosti:

- Prije dva dana poziv od poznanice: “pomagajte molim vas, spasila sam štene od susjeda koje ga 15 dana tuče kolcem dan i noć, pas nije dobro, ne jede ne kreće se, vruć je. Pretučen je i ne znam jel mu što slomio. Stjerao bi ga u kut i udarao po njemu kolcem.”

Ovo je bio poziv od kojeg smo na tren stale disati. Smrzle smo se. Kroz glavu nam je prošlo tisuću misli, slike tog prizora, prizori zadnjih 15 dana života ovog nesretnika koje je lutajući zalutalo na krivu adresu. Na adresu čudovišta.

Čekale smo ga da dođe k nama ne znajući što očekujemo.

Njegov strah ja ne mogu opisati, pogledajte video ovdje.

On nema još ni 4 mjeseca, a na ovakav način je upoznao “čovjeka”. On je biće najčišće duše koje je vjerovalo i unatoč batinama ostajalo uz tog ljudskog ološa. Smrt je izbjegao za ‘dlaku’ jer ga je planirao objesiti, tim planom se hvalio po selu. Kaže “ja ga mlatim, a on se uporno vraća, glupa đukela’

Sada je na sigurnom. Smjestile smo ga u grijani prostor, u mir i tišinu. Dobio je ime Milo. Bili smo doktoru, ništa nije slomljeno, natučen je. I ima fibru 40. Na antibiotiku je i na tabletama za bolove. Ne gnjavimo ga previše, shvatit će Milo da vrijeme liječi sve rane i da postoji netko tko ga jako voli! Cimerica mu je naša Bea koja kao da djeluje terapijski na pse općenito, a na njega posebno. On nju već toliko voli, a ona ga pazi, zove na igru i stalno stražari oko njega. Vidi on kako se Bea s nama mazi i ljubaka pa ga sve to zanima, ali za sad još s distance. Ne zna on jadan što je to, ne poznaje takve emocije...

Ali i to će se brzo promijeniti, sigurna sam. Uskoro ću vam nadam se pokazati jedan video s Milom u zagrljaju! - objavila su volonterke Zadarskog azila.

Ne znamo je li slučaj prijavljen policiji, ali ako nije, nakon naše objave policija bi trebala postupiti po službenoj dužnosti i procesuirati počinitelja zločina prema nedužnoj životinji.

Čekamo njihovu reakciju.

02. svibanj 2024 20:58