StoryEditorOCM
KalelargaRADOVI NAPREDUJU

Obišli gradilište novog gradskog groblja, Zone Crno i pristupnih cesta; "Na prvom polju predviđeno je 4900 novih grobnih mjesta"

Piše Zadarski.hr
4. kolovoza 2022. - 11:41

Zadarski gradonačelnik Branko Dukić je sa suradnicima obišao gradilište novog gradskog groblja, Zone Crno i pristupnih cesta koje će prometno povezivati ove nove gradske projekte.

Dinamika radova se odvija po planu, što je izuzetno rijetko u današnjim uvjetima poskupljenja i otežane nabave građevinskih materijala, naglasili su i izvođači i nadzor radova.

image

Radovi na Zoni Crno

- Radove na izgradnji prve etape novog gradskog groblja vrijedne 25 milijuna kuna izvodi tvrtka PE-VLA-KU. U ovom trenutku se radi na izgradnji pristupne i obodne ceste te izgradnji prvog grobnog polja na kojem je predviđeno 4900 novih grobnih mjesta. Očekujemo da će tvrtka Nasadi do kraja godine biti u mogućnosti planirati ovdje nova grobna mjesta, odnosno da će se u idućoj godini moći graditi nove grobnice. Ugovor o izgradnji je potpisan na tri godine, ali jer moguće da će se završiti i nešto ranije. Ovo groblje će se raditi u 6 faza  i planirano je da će zadovoljavati potrebe grada u idućih 100 godina - rekao je pročelnik za graditeljstvo Darko Kasap.

image

Radovi na Zoni Crno

Nakon groblja obiđeni su radovi na pristupnoj cesti, a i samoj Zoni Crno. Dovršetak prve faze radova očekuje se do kraja godine. Nakon toga predstoji druga faza- izrada plana upravljanja i iskaz interesa.

Gradonačelnik Branko Dukić je naglasio kako želi da ova zona bude srce budućeg zapošljavanja  i rasta grada Zadra.

- Ovo je kruna naših projekata koja će usmjeriti razvoj grada u budućnosti, zajedno s novim inkubatorom koji je u izgradnji i bit će gotov do kraja godine - rekao je Dukić.

image

Radovi na Zoni Crno

26. lipanj 2024 02:13