StoryEditorOCM
KalelargaISKORAK

OB Zadar po prvi put dodjeljuje stipendija za učenike i studente deficitarnih zanimanja. Evo detalja...

Piše Zadarski.hr
6. listopada 2024. - 09:01

Opća bolnica Zadar odlučila je napraviti značajan iskorak te po prvi put stipendirati učenike i studente deficitarnih zanimanja. Za  ovu školsku i akademsku godinu dodijelit će ukupno 25 stipendija i to:

- 10 stipendija redovitim učenicima 5.razreda srednje Medicinske škole – smjer medicinska sestra/medicinski tehničar,

- 10 stipendija studentima 3.godine Odjela zdravstvenih studija – prijediplomskog stručnog studija Sestrinstvo,

- 5 stipendija redovitim učenicima 3.razreda srednje Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole – smjer kuhar.

Mjesečni iznos stipendija za buduće medicinsko osoblje iznosit će 200 eura, a za kuhare 150 eura, objavljeno je na službenim stranicama OB Zadar.

Stipendije će se isplaćivati za razdoblje od odabira kandidata po provedenom natječaju do završetka školske/akademske godine, sve dok korisnik stipendije ispunjava uvjete.

Na službenoj stranici OB Zadar tijekom listopada bit će objavljen javni natječaj za dodjelu stipendija sa svim potrebnim detaljima.

- Na ovaj način želimo potaknuti buduće generacije medicinskih sestara/medicinskih tehničara i kuhara da nakon završetka obrazovanja svoj radni put uspješno započnu u našoj ustanovi. OB Zadar najveći je poslodavac u Zadarskoj županiji, poslodavac koji nudi kvalitetnu radnu sredinu, stalnu edukaciju i mogućnost napredovanja, stoga očekujemo dobar odaziv kako učenika tako i studenata. Zajedno ćemo raditi na realizaciji njihovih poslovnih ciljeva što nas izuzetno veseli, poruka je Ravnateljstva OB Zadar.

06. listopad 2024 09:05