StoryEditorOCM
KalelargaOPSADA ZADRANA

Mukinje zatvorilo i sanjkalište: "Imamo previše posjetitelja, zbog epidemiloških mjera moramo sve obustaviti!"

Piše Mišel Kalajžić, Matea Gugić
16. siječnja 2021. - 12:25

"Pola Zadra" je odlučilo provesti vikend na snijegu na Mukinjama. Nakon što je u srijedu sve iznenadila vijest o zatvaranju skijališta Mukinje zbog epidemioloških mjera, uprava NP Plitvička jezera danas su zatvorila i sanjkalište i buffet za izdavanje hrane i pića za van. 

Jutros se našim novinarima javio Ognjen Borčić, glasnogovornik Nacionalnog Parka plitvička jezera pod čijom je ingerencijom i Skijalište Mukinje.

Kazao je kako su uz skijalište morali zatvoriti jutros i sanjkalište jer na Mukinjama vlada prava opsada Ličana i Dalmatinaca, a ostalo je i vrlo malo ulaznica za posjet  NP Plitvička jezera.

Upravo zbog pridržavanja mjera koje nalaže Nacionalni stožer, nisu bili u mogućnosti u malom prostoru ljudima pružiti iznajmljivanje skijaške opreme te su zbog toga prije nekoliko dana zatvorili i vučnicu. Također, zatvorene su sanitarne prostorije.

Sanjkalište Cvituša u Lovincu jučer je oglasilo otvaranje sanjkalište na kojemu su tijekom noći proizvodili umjetni snijeg.

- Dragi Cvitušoljupci, obaviještavamo vas da Cvituša radi. Snijeg pravimo na dijelu staze gdje ga još malo fali, zip-line će sutra i prekosutra od 11 do 17 sati biti u pogonu, a ugostiteljski dio radi na pricipu izdavanja hrane i pića za van kako nam je propisano epidemiološkim mjerama - stoji u obavijesti.

Za sada nije objavljeno da se i Cvituša zatvara.

25. travanj 2024 19:51