StoryEditorOCM
KalelargaLAKŠE SE DIŠE

Manje vruće i u Dalmaciji uz najviše dnevne vrijednosti između 31 i 36 stupnjeva, tijekom dana vedro ili malo oblačno, ali mutno i dalje

Piše Zadarski.hr
22. lipnja 2024. - 08:42

U subotu će iznad našeg dijela Europe oslabjeti ogranak anticiklone i premjestit će se preko nas prema istoku frontalni sustav iza kojega će nam pritjecati manje topao, ali vlažniji zrak. Prema osjetu ugode stoga će u subotu biti znatno manje nepovoljno nego u petak, a od nedjelje će se lakše disati u svim predjelima naše zemlje, piše HRT.

U istočnoj Hrvatskoj prvi dio subote još većinom sunčan, ali mutan. Zatim popodne, navečer i u noći na nedjelju nerijetko jači razvoj oblaka te lokalni pljuskovi i grmljavina, a moguće je i nevrijeme s tučom i olujnim vjetrom. Najviša temperatura od 31 do 34 stupnja, a jutarnje vrijednosti između 20 i 23.

U središnjim predjelima ujutro od 19 do 22, a danju manje vruće nego danas s temperaturom između 28 i 31 stupanj. I dalje će biti mutno zbog prašine u zraku, a mjestimice poslijepodne i navečer može biti pljuskova s grmljavinom, moguće i izraženijih. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, kao u dijelu Gorskog kotara, a drugdje u Gorskoj Hrvatskoj bit će jugozapadnjaka.

Jugozapadnjak će puhati i uz obalu sjevernog Jadrana, a prema otvorenom će moru biti sjeverozapadnog vjetra. I tu malo oblaka, ali uz mutnoću u zraku, pri čemu može biti pokojeg lokalnog pljuska uglavnom u Gorskom kotaru.

Najviša temperatura od 28 do 32. Manje vruće i u Dalmaciji uz najviše dnevne vrijednosti između 31 i 36 stupnjeva. Kao u petak, tijekom dana vedro ili malo oblačno, ali mutno. Puhat će sjeverozapadnjak, na otvorenom mjestimice i jak, a uz obalu jugozapadnjak. Vjetar sličan i na krajnjem jugu uz vedrinu, ali s mutnoćom zbog prašine. Dnevne vrijednosti temperature očekuju se od 31 do 36, moguće ponegdje i malo više, a jutarnje će biti između 21 i 26 stupnjeva. U Dubrovniku bi, kao i danas, noć i jutro mogli biti topliji od toga, piše HRT

26. lipanj 2024 06:57