StoryEditorOCM
Kalelarga"OPASNE PORUKE"

Longin: "Ne znam zašto se moje ime spominje. Nikad ni s kim nisam razgovarao o studentskom domu. Ni s Plenkovićem, ni s Rimac, ni s Vican"

Piše I.N.
8. studenog 2023. - 09:23

- Nikada nikoga nisam zvao niti razgovarao o studentskom domu, kamoli premijera Plenkovića - kazao nam je zadarski župan Božidar Longin, neugodno iznenađen što se njegovo ime našlo u porukama Dijane Vican i Josipe Pleslić ex Rimac koje su mediji objavili.

Naime, kada je, prema tvrdnjama USKOK-a, tadašnji ministar graditeljstva Ivan Vrdoljak javio da neće moći riješiti financiranje studentskog doma u Zadru, Rimac mu je napisala: ‘Njih dvi (Vican i Divjak op.a.) imaju lošu komunikaciju. I župan Longin zvao je AP da se nađe rješenje. Ako se ne potpiše ugovor pada natječaj”.

Tako se premijer Andrej Plenković ponovno našao u komunikaciji Josipe Pleslić, ali ovaj put se sugerira da ga je zvao župan Longin kako bi utjecao na ministricu Blaženku Divjak da Sveučilištu u Zadru osigura dodatnih 6,2 milijuna kuna za gradnju studentskog doma i menze.

- Tko je i zašto moje ime spomenuo, stvarno ne znam. Ali ja nikada ni s kim nisam razgovarao o studentskom domu u Zadru. Ni s premijerom, ni s Josipom Rimac, ni s bivšom rektoricom Vican. Nemam nikakve veze s tim, niti znam tko je gradio studentski dom, ni kako ga je gradio... Jedino što sam bio na svečanom otvorenju tih objekata kada je bio pozvan i premijer. Za sve drugo morate pitati nekoga drugog... - odgovorio nam je župan Longin.

31. svibanj 2024 22:11