StoryEditorOCM
KalelargaDONIO ZAKLJUČAK

Ladislav Ilčić sudjelovao na Hodu za život u Zadru: ‘Za žiri na Eurosongu to su nebinarne osobe, a za nas to je obitelj‘

Piše Zadarski.hr
1. lipnja 2024. - 12:02

Ovogodišnjem Hodu za život koji se održava i u Zadru priključili su se član Europskih konzervativaca i reformista i nositelj nezavisne liste Ladislav Ilčić i Miranda Jamnicki, kandidatkinja s iste liste, a neposredno prije toga održali su konferenciju za medije na kojoj je Ilčić istaknuo:

- Hrvatski birači na ovim izborima mogu birati između civiliziranog društva koje se temelji na povijesno dokazanim vrijednostima obitelji i otvorenosti životu ili mogu birati društvene eksperimente kakve smo vidjeli na ovogodišnjem Eurosongu ili kakve vidimo na gay paradi. Nemamo ništa protiv manjina i protiv smo svakog nasilja, no pod krinkom lijepe priče o uključivosti i različitosti ustvari se krije agresivna agenda u kojoj oni svoj koncept društva žele nametnuti svima. Pretjerali su“, izjavio je Ilčić.

Ilčić je ponovio kako nije upitno prihvaćamo li slobodu svake osobe na odabir ponašanja već treba raspravljati o odabiru poželjnog modela društva.

Miranda Jamnicki, kandidatkinja na listi izjavila je: „Trebamo li ponovno isticati važnost demografije? Bez obzira jeste li lijevo ili desno orijentirani, svi možemo sagledati činjenicu da je model društva temeljen na obitelji otvoren životu i djeci, a to ne možemo reći za model društva koji propagira promjene spola i rodnu ideologiju. Sve to ima ogromne posljedice i u gospodarstvu. Amerikanci kažu- "Go woke, go broke." Odnosno, ako prihvatite tu radikalnu woke agendu, bankrotirat ćete“, izjavila je Jamnicki. Tijekom konferencije za medije istaknuto je naposlijetku kako se brojnim odlukama u Europskom parlamentu ubija kvaliteta u poslovanju, a nameću se tzv. rodne kvote, odnosno koliko homoseksualaca i transseksualaca treba biti na određenoj razini odlučivanja u tvrtci. Radi se o agresivnoj agendi koja se smatra važnijom od normalnog poslovanja, slobodnog tržišta i od prirode čovjeka pa Europska unija slabi pod čizmom te woke agende.

Ilčić je istaknuo kako sve više ljudi vidi o čemu se radi, ne nasjeda više na jeftini celofan priče o uključivosti i različitosti, već vidi stvarnu narav i posljedice te agende i to je dobro.

- Zato su ovi izbori prilika za promjenu, prilika da usmjerimo Europsku uniju u dobrom smjeru, smjeru temeljenom na dokazanim vrijednostima. Tu promjenu mogu iznijeti samo političari koji vole sve ljude, koji poštuju slobodu svakog pojedinca, ali imaju i jasne stavove o tome kakav model društva se propagira kao poželjan. Za žiri na Eurosongu to su nebinarne osobe, a za nas to je obitelj -, zaključio je.

20. lipanj 2024 23:11