StoryEditorOCM
KalelargaPOTRES?

Kaos u Zadarskom azilu: "Tih par sekundi zvuče kao sati. Bor se doslovno odlomio iz korijenja i pao na tri boksa! Pukom srećom nitko nije stradao!"

Piše Zadarski.hr
26. prosinca 2021. - 19:27

Prije dvadesetak minuta mnoge je Facebook pratitelje Zadarskog azila pomalo šokirala objava o potresu koji je "prodrmao" azil i gotovo ubio i volonterke i njihove četveronožne štićenike. Naime, ogromno stablo doslovno koje je iščupano iz korijenja, palo je točno na bokseve pasa.

Njihovu objavu prenosimo u cijelosti: 

- Pričala sam vam o božićnim čudima, jel? Doslovno sekund prije uploada teksta o Sunčici Azil se počeo tresti!!! Nikad nisam svjedočila potresu, ali ovo danas.. Tih par sekundi u tvojoj glavi zvuče kao sati. Ne znam da li su me noge ikad služile brže nego u tom momentu dok sam jurila prema psima u tim boksovima. Sve je bilo ko neki slow-motion. Bor se doslovno odlomio iz korijenja, bez ikakve naznake da bi se ovo moglo nekad skoro desiti, samo se iščupao iz tla i pao preko 3 naša najveća boksa.

Ne brinite, ono najbitnije je da su svi psi dobro, svi su prošli bez ijedne ozljede, Bogu hvala! Srušena je i nadstrešnica za koju smo mjesecima šparale da bi mogle zaštiti Nina i Ninu od kiše. Razvaljene su i 3 termopanelske kućice. Uspjele smo premjestiti 8 pasa koji su večeras ostali bez svog boksa, rekla bih svoje kuće na koju su navikli.

image
je li potres gotovo uništio zadarski azil?
Zadarski Azil

Sutra Vas molim da tko može, dođe od 9 h s motornim pilama da saniramo ovaj ogroman bor, da bih mogle vidjeti ukupnu štetu i popraviti armaturne ograde da ih vratimo u njihove boksove. Iako će kiša nastaviti i sutra, mi ćemo raditi jer ovo trebamo popraviti čim prije! Zato pliz dođite nam pomoći, ako imate motorne pile bit će te nam od velike koristi! Ja i dalje ne mogu vjerovati da smo i mi i svi psi prošli bez ijedne ogrebotine... - stoji u objavi na Facebook stranici Zadarskog azila

Video pogledajte na LINKU.

02. svibanj 2024 09:57