StoryEditorOCM
KalelargaIMAO JE SREĆE

Izvodio zemljane radove pa umalo stradao od eksplozije! Policija upozorava: nemojte sami donositi oružje i eksplozivna sredstva u naše prostorije

Piše Zadarski.hr
7. travnja 2023. - 10:55

Jučer je u Gospiću prilikom izvođenja radova s radnim strojem jedna građanin iz zemlje izvadio minsko-eksplozivno sredstvo.

Izlaskom na mjesto pronalaska, policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu utvrdio je da se radi o tromblonskoj kumulativnoj mini koju je izuzeo i pohranio u skladište do uništenja, objavila je PU ličko-senjska.

Iz policije upozoravaju građane da oružje i eksplozivna sredstva sami ne donose u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja. U tkvim slučajevima najbolje predaju prijaviti na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji, a policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.       

"Skrećemo pozornost na činjenicu da se ostavljeni predmeti mogu zloupotrijebiti, te da do istih mogu doći neovlaštene osobe a posebno djeca što za posljedicu može imati i stradavanje. Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj ove akcije i vratili oružje, te građanima koji po pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava odmah izvijeste policiju, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost" poručuju iz policije.

05. svibanj 2024 00:31