StoryEditorOCM
KalelargaNP PAKLENICA

Helikopter angažiran u akciji spašavanja unesrećene osobe na području Anića kuka

Piše I. I.
24. lipnja 2024. - 18:17

Pripadnici Hrvatske vojske s avionom Pilatus PC-9 iz sastava Obalne straže i helikopterom Mi-171Sh iz sastava Hrvatskog ratnog zrakoplovstva bili su angažirani u akcijama traganja i spašavanja koje su se odvijale danas 24. lipnja 2024. na području otoka Raba i Nacionalnog parka Paklenica.

Naime, na zahtjev Nacionalne središnjice za traganje i spašavanje avion Pilatus PC-9 iz sastava Obalne straže RH u jutarnjim satima bio je angažiran u akciji traganja za nestalom osobom s gumenom brodicom na području akvatorija otoka Raba. Pilot Pilatusa uočio je gumenu brodicu te je lokacija odmah po uočavanju javljena Lučkoj kapetaniji koja je potom spasila stranog državljanina.  

Druga akcija traganja i spašavanja u kojoj sudjeluje Hrvatska vojska odvija se u poslijepodnevnim satima na području Nacionalnog parka Paklenica, gdje je angažiran helikopter Mi-171Sh iz sastava 395. Eskadrile transportnih helikoptera za prijevoz tima pripadnika Hrvatske gorske službe spašavanja. Riječ je o prijevozu tima HGSS-a u cilju spašavanja unesrećene osobe na području Anića kuka na Velebitu. 

24. lipanj 2024 18:17