StoryEditorOCM
KalelargaDANIJELA VUKOŠA

Gradska vijećnica SDP-a prozvala Švorinića zbog predstave na Dan žena: "Ravnatelj HNK Zadar postao je krčmar zadarske kulture"

Piše Zadarski.hr
6. ožujka 2024. - 12:40

Gradska vijećnica zadarskog SDP-a Danijela Vukoša osudila je odluku ravnatelja Renata Švorinića da u petak 8. ožujka, na Dan žena, u zadarskom HNK kao specijal gostuje ‘Lajnap standup comedy‘.

- Savršen show za dejt. Voljeli tu osobu ili ne. Večer na kojoj ćete odmah znati pašete li si. Nakon što su osvojili srca i smijeh publike s hit showovima DEJTNAJT 1 i DEJTNAJT 2, LAJNAP komičari odlučili su spojiti najbolje fore iz obje predstave te ovaj DAN ŽENA učiniti zaista posebni, maltene specijalnim. Show koji obrađuje temu muško-ženskih odnosa i kako preživjeti iste LAJNAPovci su izgradili na temelju svojih dugogodišnjih veza i karijera.

Dođite i naučite nešto o zavođenju, vezama, seksu i srodnim dušama na SPECIJALU ZA DAN ŽENA i uživajte u više od sat i pol sata smijeha. Za vas nastupaju LAJNAPovi Kupidi: Aleksandar Curać Šarić, Saša Turković, Vlatko Štampar i Goran Vugrinec - navodi se u najavi ‘Lajnupa‘.

Vukoša je na tu odluku reagirala priopćenjem: "Kako je ravnatelj HNK Zadar postao krčmar zadarske kulture?". 

- Tko je zaposlio krčmara u HNK Zadar? U kazališnoj krčmi u Zadru, glavni krčmar Renato Švorinić za Dan žena poslužuje specijal za žene. Vukoša pri tome navodi dijelove iz ‘Lajnapa?:

„Kaj bum dobila za Dan žena?“

„Šamar.“

„Aaaa. Daj! Zakaj si takav?“

„Aj dobro, 2 šamara. Fakat sam predobar.“

Vuk ako hoće poj.… vučicu, on je poj... On samo mora lupiti nekog drugog vuka i vučica kaže kako je on jak i da je ona spremna. 

Vučica ne postavlja petsto pitanja kao cure.

Lav ako hoće poj.... lavicu, on je poj... 

On ne mora 3 mjeseca šetati po savani i slušati njezine gluposti.

Nijednom muškarcu silovanje nije nešto nevjerojatno nakon što 3 dana nije svršio.

Hrvatsko narodno kazalište koje se financira iz gradskog proračuna ne smije biti pozornica šovinizma i mizoginije.

Ravnatelj je „pozornicu cijelog svijeta“ pretvorio u krčmu.  

A zna se tko je zaposlio krčmara.

Ravnatelj Hrvatskog narodnog kazališta Zadar je izabrao biti krčmar najvažnije kulturne ustanove u gradu - zaključila je u prioćenju Vukoša.

28. travanj 2024 22:59