StoryEditorOCM
KalelargaSTIGAO GRADONAČELNIK

Grad posjetili predstavnici prijateljskog grada Brovaryja, kao znak zahvalnosti na donacijama, jedna će ulica u Ukrajini dobiti ime "Zadarska"

Piše Zadarski.hr
14. lipnja 2022. - 16:47

Gradsku upravu posjetili su predstavnici prijateljskog ukrajinskog grada Brovaryja, gradonačelnik Igor Shapozko sa suradnicima. Primili su ih gradonačelnik Branko Dukić, pročelnik za zdravstvo i socijalnu skrb Mario Pešut te pomoćnica pročelnika za odgoj i školstvo Ivana Guglielmini

Prije svega, dogovoren je prihvat 30 djece iz Brovaryja koji su u ratnim zbivanjima ostali bez roditelja ili bez domova u koje bi se vratili. Do sada je u Brovaryju uništeno 2400 kuća, a poginulo je 180 stanovnika grada. Djeca, u dobi od 6 do 17 godina boravila bi u Zadru oko mjesec danas s pratnjom obrazovnih djelatnika iz Ukrajine. Grad Zadar na sebe je preuzeo obavezu osiguravanja smještaja, prehrane i osmišljavanja programa koji će djeci biti ponuđen kako bi se bili u mogućnosti oporaviti od pretrpljenog šoka.

U znak zahvalnosti Zadranima za do sada pruženu humanitarnu pomoć i podršku gradu Brovaryju i Ukrajini u borbi za slobodu, gradsko vijeće Brovaryja je donijelo odluku o preimenovanju jedne ulice u Zadarsku. Također, gradonačelniku Branku Dukiću uručeno je najviše priznanje grada Brovaryja, s tim da je on prva osoba ikad kojoj je takvo priznanje dodijeljeno. 

Gradonačelnik Dukić izrazio je nadu da će rat u Ukrajini što prije završiti, a do tada će Grad Zadar i Zadrani i dalje biti na raspolaganju za pomoć stanovnicima Brovaryja.

08. srpanj 2024 15:27