StoryEditorOCM
KalelargaPUHAT ĆE JUGO

Evo kakvo nas vrijeme očekuje za vikend, u subotu djelomice sunčano, a u nedjelju opet promjenjivo...

Piše Zadarski.hr
31. svibnja 2024. - 19:15

U subotu prolazno stabilnije i sunčanije, uz samo rijetke pljuskove. Ujutro ponegdje na kopnu magla. Prema kraju nedjelje i osobito u ponedjeljak opet promjenjivije, piše HRT.

U subotu na istoku Hrvatske pretežno sunčano i toplo, mjestimice i vrlo toplo. Ujutro ponegdje kratkotrajna magla, osobito uz Savu i Dravu. Vjetar slab do umjeren istočni i jugoistočni. Jutarnja temperatura od 13 do 15 °C, a dnevna između 24 i 26 °C. Podjednaka temperatura i u središnjoj Hrvatskoj, gdje će biti djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom. Vjetar slab do umjeren jugozapadni. Ujutro mjestimice magla.

Na sjevernom Jadranu i u Gorskoj Hrvatskoj pretežno sunčano, ponegdje s umjerenom naoblakom. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, uz obalu i jugo. Dnevna temperatura od 19 do 22 °C, na moru između 22 i 24 °C.

U Dalmaciji djelomice sunčano, sredinom dana uz mjestimice umjeren razvoj oblaka, ali uglavnom suho. Puhat će većinom umjereno jugo, pri ćemu će more biti malo i umjereno valovito. Jutarnja temperatura zraka od 11 do 13 °C, uz obalu između 17 i 19 °C, a dnevna uglavnom od 24 do 26 °C. Na jugu Hrvatske prijepodne promjenjivo oblačno, još mjestimice uz kratkotrajne pljuskove. Sredinom dana i poslijepodne djelomice sunčano i uglavnom suho. Puhat će umjereno do jako jugo.

- U nedjelju u kopnenom području djelomice sunčano, ali ne i posve stabilno pa će ponegdje biti kratkotrajnih pljuskova. U ponedjeljak promjenjivo s kišom, pa i u obliku pljuskova, a u utorak postupno smirivanje vremena. Vjetar većinom slab. I na Jadranu u nedjelju djelomice sunčano, povremeno uz lokalne pljuskove. U ponedjeljak promjenjivije i nestabilno uz kišu, te češće pljuskove s grmljavinom, a u utorak uglavnom suho te djelomice sunčano, pa i sunčanije. Puhat će slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak, a u utorak će okrenuti na sjeverozapadnjak, prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a, piše HRT.

 

28. lipanj 2024 22:46