StoryEditorOCM
KalelargaČITATELJI SU BIRALI

Donosimo rezultate ankete na portalu Zadarski.hr: tko je pobijedio u županiji, a tko u Zadru, Benkovcu, Biogradu, Obrovcu, Pagu...

Piše Iva Ivanac
12. svibnja 2021. - 14:07

Večeras u ponoć započinje predizborna šutnja, a građani na birališta izlaze u nedjelju od 7 sati ujutro. Tko će dobiti izbore u Zadru i Zadarskoj županiji, saznat ćemo u nedjelju u kasnim večernjim satima, a mi smo odlučili vidjeti tko je u prvom krugu pobijedio u našim anketama. 

Napominjemo da će ankete na portalu Zadarski.hr biti uklonjene tijekom predizborne šutnje. 

ZADARSKA ŽUPANIJA

Aktualni župan Zadarske županije Božidar Longin (HDZ-HSP-SU-Reformisti) uvjerljivo vodi u našoj anketi na kojoj je u posljednja dva tjedna glasovalo preko 14 tisuća ljudi. Longin vodi s 47 posto, zatim Đani Bunja (MOST) s 20 posto. Na trećem mjestu je Zlatko Marasović (SDP-AM-HSS-Centar-GLAS) s 18 posto, potom nezavisni kandidat Antonio Vučetić (DSU-HNS-HSLS) sa sedam posto i nezavisni kandidat Ivica Žuvela sa šest posto.

image
Anketa Zadarska županija
Zadarski.hr

ZADAR

HDZ je dospio na prvo mjesto u našoj anketi na kojoj je glasovalo preko sedam tisuća ljudi i kada je u pitanju budući kandidat za gradonačelnika jer Branko Dukić vodi sa 37 posto glasova. Drugo mjesto zauzeo je nezavisni kandidat Enio Meštrović - Ričard s 28 posto glasova, dok se kandidat koalicije "Srcem za Zadar" (SDP-AM-HSS-Centar-GLAS), Marko Vučetić, nalazi na trećem mjestu s 26 posto glasova.

MOST-ov kandidat za gradonačelnika, Rade Škarica zasjeo je na četvrto mjesto sa šest posto glasova, na petom je Damir Biloglav iz Domovinskog pokreta s dva posto glasova, a na posljednjem mjestu Mario Skelin (DSU-HNS-HSLS) sa svega jedan posto glasova. 

image
Anketa Zadar
Zadarski.hr

NIN

Kada je u pitanju grad Nin, pobjednik se već zna jer Nin ima samo jednog kandidata, aktualnog, ali i budućeg gradonačelnika Emila Ćurka.

BENKOVAC

U Benkovcu prema anekti portala Zadarski.hr vodi Frane Tokić (Most i Domovinski pokret) s 48 posto glasova, a iza njega je nezavisni kandidat Borna Nimac s 36 posto glasova. Na trećem mjestu je Tomislav Bulić (HDZ) s 13 posto glasova, a na zadnjem Goran Nimac (SDP) s 3 posto glasova. 

image
Anketa Benkovac
Zadarski.hr

BIOGRAD NA MORU

Za gradonačelnika Biograda na moru glasalo je ukupno 5190 osoba. Na prvom mjestu je nezavisni kandidat Ante Fuzul s 48 posto glasova, dok je na drugom mjestu Ivan Knez (HDZ-SU-Reformisti) s 47 posto. Na trećem mjestu je nezavisni kandidat Leo Zorica s četiri posto, a na četvrtom Davor Tolić (SDP) sa svega dva posto. S obzirom na rezultate naše ankete, izgleda kako će se u Biogradu voditi žestoka bitka između Fuzula i Kneza. 

image
Anketa Biograd na moru
Zadarski.hr

OBROVAC

U Obrovcu će se isto voditi bitka jer se glasovi između dva kandidata razlikuju za četiri posto. Na prvo mjesto zasjeo je Marko Klanac (HSLS-MOST) s 52 posto, a na drugom je mjestu Ante Župan (HDZ) s 48 posto.

image
Anketa Obrovac
Zadarski.hr

PAG

Ante Fabijanić je uvjerljivi pobjednik naše ankete kada je u pitanju budući gradonačelnik Paga i to s 56 posto. Drugo mjesto osvojio je nezavisni kandidat Dario Grašo s 25 posto, a treće Toni Herenda (SDP) s 19 posto. 

image
Anketa Pag
Zadarski.hr
08. srpanj 2024 04:38