StoryEditorOCM
KalelargaU PONEDJELJAK

Dolazi ministar Butković: idu radovi u Zračnoj luci, a razgovarat će se i o izgradnji željezničke zaobilaznice Bibinja

Piše Zadarski.hr
20. listopada 2023. - 20:57

Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković boravit će u ponedjeljak, 23. listopada u Zadarskoj županiji, gdje će u Zadru u 10.00 sati nazočiti potpisivanju ugovora za izvođenje radova u Zračnoj luci Zadar. Riječ je o projektu „Elektrifikacija i ekologizacija sustava prihvata i otpreme zrakoplova u Zračnoj luci Zadar“ ukupno vrijednom više od 16 milijuna eura, a koji se sufinancira iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti i koji za cilj ima osiguranje ekološki prihvatljivog sustava napajanja zrakoplova i opreme iz obnovljivih izvora energije, s krajnjim ciljem smanjenja emisije štetnih plinova u okoliš.

Nakon Zadra, potpredsjednik Vlade i ministar Butković posjetit će Sukošan gdje će u 11.00 sati obići projekt uređenja dijela obalnog pojasa luke Sukošan, sufinanciran sredstvima Ministarstva, kao i projekt sanacije pomorskog dobra Šulterova vala/Obala Alfreda Lisice koji će obići u 11.30 sati u Bibinjama.

Nakon obilaska lučkih projekata u prostorijama Općine Bibinje sudjelovat će na sastanku vezanom za izgradnju željezničke zaobilaznice naselja Bibinje.

27. travanj 2024 16:37