StoryEditorOCM
KalelargaDIREKTOR ADRIA TOURA

Đokovićev brat: "Evo na što se zapravo žalio Dimitrov i zašto se Novak odbio testirati u Hrvatskoj"

Piše SN
23. lipnja 2020. - 12:02

Đorđe Đoković, brat Novaka Đokovića, komentirao je za jutarnji program TV Prva cjelokupnu situaciju oko Adria Toura i otkazivanje finala nakon pozitivnog nalaza Bugarina Grigora Dimitrova na koronavirus.

"Imali smo situaciju s Dimitrovim. Jako sam bio pogođen viješću da je Borna Ćorić, moj prijatelj iz djetinjstva, zaražen koronavirusom. U ovom trenutku imamo testiranih oko stotinu ljudi, što igrača, što ljudi iz organizacije, a svega četiri osobe su pozitivne. Iz Hrvatske nas uvjeravaju da je sve pod kontrolom. Nema razloga za paniku", rekao je direktor Adria Toura Đorđe Đoković.

"Mi smo svima iz organizacije rekli da ako osjete bilo kakve simptome, da nam prijave. Ivanišević je u četvrtak imao temperaturu, ali je bio negativan na testu. Jučer se opet testirao i bio je negativan. Ovo je bio događaj humanitarnog karaktera. Naša je želja bila da se skupimo, igramo tenis i pružimo navijačima u Beogradu, Zadru i šire tenisku zabavu. Ovo je bio najgori mogući scenarij. S naše strane je bilo napravljeno sve da se zaštitimo i sve su mjere provedene", objasnio je Đorđe.

Komentirao je situaciju i oko Bugarina Dimitrova.

"Mi nismo imali informaciju da se Grigor osjeća loše i da ima simptome. On je prijavio ozljedu lakta i zato nije sudjelovao na otvaranju Adria Toura u Zadru. Da smo imali bilo kakve indikacije, on bi se testirao. Nije pokazivao bilo kakve znakove malaksalosti i da ima temperaturu...od trenutka kada smo saznali da je Dimitrov pozitivan, imali smo kontakt s epidemiolozima kako se ponašati", dodao je Đoković.

Njegov brat Novak nije testiran u Zadru.

"Novak nije imao obvezu testirati se u Hrvatskoj i nije imao nikakve simptome. Uputio se u Beograd gdje je odmah po slijetanju odradio testiranje. Sve je odrađeno prema instrukcijama epidemiologa i po zakonu", zaključio je Đoković.

06. srpanj 2024 16:06