StoryEditorOCM
KalelargaDIRLJIVA PRIČA

Foto, video: Detalji o spašavanju mladog planinara; HGSS objavio da ga je cijelu noć na visokom Vaganskom vrhu grijao njegov pas, ležeći na njemu...

Piše L.B.
2. siječnja 2022. - 15:24

"Prijateljstvo i ljubav između čovjeka i psa ne poznaju granice. Spletom nesretnih okolnosti jučer popodne otklizali su zajedno niz padinu. Zajedno u sretnim i teškim trenucima, takav je život. North je prošao bez ozljeda, ali njegov prijatelj, mladi planinar nije bio te sreće. Sklupčao se uz njega i grijao ga svojim tijelom. Njegova odanost nije prestala ni dolaskom spašavatelja, bio je jedan od nas čuvajući svoga čovjeka 13 sati. Iz ovoga primjera svi možemo naučiti o brizi jednih o drugima", objavljeno je u nedjelju na FB stranici HGSS-a.

Planinar o čijem smo spašavanju izvještavali, spašen je nesebičnom hrabrošću hrvatskih HGSS-ovaca, ali njihovom objavom saznajemo i da ga je njegov pas cijelu noć, ozlijeđenog, grijao svojim tijelom visoko na Vaganskom vrhu na Velebitu. Tisuće "lajkova" i komentara na ovoj je objavi ispisano u samo sat vremena, što najbolje pokazuje koliko je priča o ozlijeđenom čovjeku i psu, njegovom najboljem prijatelju, dirnula čitatelje.

28. lipanj 2024 23:54