StoryEditorOCM
KalelargaOMILJENI SVETAC

Danas je blagdan sv. Nikole koji čuva djecu, pomorce, siromahe, farmaceute... Islam Latinski i Grgurice upozoreni su na broj okupljenih gostiju

Piše L.B.
6. prosinca 2020. - 08:13

Islam Latinski i Grgurice, mjesta u Općini Posedarje, tradicionalno obilježavaju blagdan Svetog Nikole 6. prosinca,  koji ove godine dolazi u vrijeme epidemiološke krize.

- Obavještavamo da je Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske dana 27. studenog o.g. donio Odluku o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja, a jedna od nužnih mjera je i ograničenje prisutnih na privatnim okupljanjima i svečanostima do 10 osoba.

Stoga, molimo naše mještane, zbog nužnosti zaštite zdravlja svih, a posebno starije populacije, da se pridržavaju mjera kako bi svečanost blagdana Svetog Nikole prošla bez posljedica vezanih uz bolest COVID-19.

S nadom da će naša molba biti prihvaćena, uz  strogo poštivanje Odluke Stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske i kontrole nadzora Stožera civilne zaštite Općine Posedarje, čestitamo mještanima Islama Latinskog i Grgurica blagdan Svetog Nikole uz želje što bržeg povratka naših života u normalu, poručila je načelnica općinskog stožera i zamjenica načelnika Općine Posedarje Marija Crnjak.   

Sveti Nikola je zaštitnik je djece i pomoraca, ali i djevojaka, siromaha, studenata, farmaceuta, pekara, ribara, zatvorenika, trgovaca, putnika, otoka Sicilije, pariškog sveučilišta i mnogih gradova širom svijeta.                                                                                   

05. listopad 2024 09:33