StoryEditorOCM
KalelargaLJETO NA ČEKANJU

Danas i sutra vruće, a onda dolazi velika promjena vremena i pad temperature. Oblaci stižu već u ponedjeljak navečer

Piše Vijesti SD
30. lipnja 2024. - 13:03

Kako je prošlog tjedna prvi i najavio naš Ivan Šolić - Mali Vakula, sutra je izgledan prodor hladnijeg zraka sa sjevera Europe, koji će "rastjerati" toplinu po visini. Istovremeno, uz prodor hladnijeg zraka aktivirala bi se i ciklona, s kojom bi već od utorka bilo kiše, pljuskova i grmljavine.

- Osvježenje će se najviše osjetiti na kontinentu, gdje bi sredinom idućeg tjedna mogao zatrebati i dugi rukav, a temperatura zraka bi ondje, u odnosu na nedjelju, mogla pasti i za više od 15 °C pa slobodno možemo reći kako kontinentalce očekuje jedan pravi temperaturni šok. Primjera radi, američki GFS u nedjelju predviđa paklene temperature u našem glavnom gradu od čak 36 °C, a samo dva dana poslije (u utorak) maksimalnu temperaturu od 18 °C !? Jedno je sigurno – vrijeme će u idućem tjednu ponovno biti vijest - najavio je Šolić prošli tjedan. 

image

d h m z

image

d h m z

A evo što kaže i Yr.no, norveški meteo institut. U Dalmaciji će temperature tijekom utorka pasti oko 10 stupnjeva, a i onda opet od četvrtka lijepo vrijeme, iako ne toliko vruće. Ukratko - čeka nas idelan vikend za kupanje. Osim ako ga ne pokvari saharska prašina... 

image

YR NO

image

YR NO

image

YR NO

image

YR NO

image

YR NO

30. lipanj 2024 13:15